Resilient Security daagt cyberexperten van morgen uit

Bedrijfsnieuws 17/12/2020 8:50:43

Probeer in te breken in het koelingssysteem van een kerncentrale. Met deze uitdaging gingen de studenten cybersecurity van Thomas More Hogeschool aan de slag.

Lees hieronder verder   
Verwant

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Rittal introduceert nieuwe patchkast TX CableNet

Licht sturen naar plekken waar het niet kan bestaan

VUB- project ontwikkelt AI-oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE Geen eitje, zo blijkt: nog geen enkele student heeft de simulatie tot een goed einde gebracht. De straffe ontwikkelaar van deze nagelbijter? Het in Heverlee gevestigde bedrijf Resilient Security.

“We willen onze expertise delen met scholen”, zegt Managing Partner en Business Developer Wesley Venstermans van Resilient Security. “Zij leiden onze collega’s van morgen op.”

Een stevige uitdaging, die ook visueel aantrekkelijk is. “Met ons team werkten we een volledige grafische interface uit en schreven we zelfs een uniek protocol, helemaal from scratch”, vertelt Venstermans. “De koeltoren en de reactorgebouwen hebben we geprint in 3D en in een landschap geplaatst.”

Het project loopt nog, maar is nu al een groot succes. Zowel de studenten als de docenten zijn enthousiast, én er volgde al een gastcollege. “Niet alleen met onze klanten willen we duurzame relaties onderhouden, maar ook met de scholen”, legt Venstermans uit.

“Zij leveren de werkkrachten van morgen. Door levensechte scenario’s uit te werken die vanuit de praktijk zelf komen, krijgen we meteen ook een idee van de capaciteiten van de studenten. Sommige profielen kunnen perfect bij Resilient Security aan de slag.”

Resilient Security viert bijna zijn eerste verjaardag. De oprichting kwam vanuit een urgente nood: “We merkten dat binnen bedrijven de beveiliging van IT meestal relatief up-to-date is, terwijl dat bij Operational Technology niet het geval is”, vertelt Venstermans.

“Een moderne en veilige pc kan geen machine aansturen die op 30 jaar oude systemen draait. Dat maakt die machine enorm kwetsbaar voor cyberaanvallen. Resilient Security slaat de brug tussen beide systemen en verlaagt zo de risico’s voor de organisatie.”

De overheid voorziet verschillende initiatieven om het belang van cybersecurity bij bedrijven te doen groeien. Die groeiende maturiteit nam door corona een sterke vlucht.

“Plots was er meer nood aan een veilige en performante werkplek, vaak vanuit een thuisnetwerk. Sommige bedrijven zeggen dat ze hierdoor een sprong van 10 jaar hebben gemaakt.

Resilient Security ondersteunt bedrijven om hun werknemers en hun klanten een veilige digitale omgeving te bieden.” << (Lydia Heida) (foto: Resilient Security)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners