Nieuwe Fines-lijn bij recyclagebedrijf Galloo

Plant & Factory 24/12/2020 10:08:21

Galloo (Menen) startte net voor de eerste Covid-uitbraak zijn nieuwe Fines-lijn op. Deze installatie (14 miljoen euro), scheidt minuscule ferro- en non-ferrometalen uit de aanvoerstroom.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste integrale beoordeling van ecosystemen Atlantische Oceaan

Vlaamse plannen om van biologisch afval producten te maken

Campine start nieuwe antimoonrecyclage

Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

Recyclage plastic verpakkingsafval moet beter

Vlaamse overheid plant energiebesparing eigen gebouwen en installaties

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Deze ‘droge’ lijn (er komt water noch chemie aan te pas) verkleint de stortfractie met 3.000 ton/jaar aan waardevol en vermarktbaar product: zink, inox, koper, aluminium en edele metalen. Alle behandelingen zijn mechanisch en elektrisch. De nieuwe installatie zal ook werk geven aan nog eens tien mensen die in drie ploegen aan de slag gaan. “We zijn in volle groei”, zegt gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte. Het bedrijf duwt de recyclagegraad verder omhoog richting 100%.

Vijf jaar proefdraaien
De nieuwe lijn, een eigen ontwikkeling, bouwt voort op de principes van de eerste Fines- scheidingslijn. Die kan ook non-ferrodeeltjes tot 0,3 mm uit de massa wegfilteren maar met een lagere efficiëntie en aan mindere kwaliteit. “We hebben er vijf jaar mee proefgedraaid”, aldus Vandeputte. De oude lijn blijft in gebruik, werd “geüpdatet” volgens de nieuwe evoluties en kan zorgen voor een eerste scheiding.

Het aanvoermateriaal bestaat uit verbrandingsassen met fracties non-ferrometalen, elektroschroot en gerecupereerde elektriciteitskabels,… Dat wordt vanuit heel Europa aangevoerd, veelal per boot tot Gent en dan per vrachtwagen. Op de weegbrug gebeurt tevens een nucleaire detectie. Het inkomend materiaal wordt geanalyseerd vooraleer het verder wordt behandeld. Twee medewerksters volgen de kwaliteit op. De komende maanden krijgen zij ook een eigen lab waar ze fysische testen kunnen uitvoeren.

De inerte fractie wordt daarna gebroken/vermalen. De ‘breker’, die onder hetzelfde dak staat, is akoestisch ingekapseld. De massa, waarvan de korrelverdeling gekend is (de maximale deeltjesgrootte is 12 mm) wordt vervolgens naar de top van de nieuwe installatie gevoerd waar ze over vijf zeef-/luchttafels gestort wordt. Elke luchttafel wordt dus voor 20% van de ingaande massastroom aangesproken.


Het gebroken materiaal wordt naar de top van de nieuwe installatie gevoerd waar het over vijf zeef-/luchttafels gestort wordt. (Foto: LDS)

Wervelstroomscheiders
Een verdieping lager halen magnetische wervelstroomscheiders en ontstoffingsinstallaties (luchttafeltechnieken, zeefdekken) er stapsgewijs de kostbare metalen uit. In de wervelstroomscheider valt de te scheiden massa op een band. De verschillende materialen reageren anders op de wervelstromen of Eddy Currents. Het ene materiaal wordt op het einde van de band verder geprojecteerd dan het andere. Zo is het mogelijk om soort per soort op te vangen in een eigen afvoerbaan. Elke fractie kan overigens meerdere keren door de machine gestuurd worden om de fractie verder op te zuiveren.

De zeven Steinert wervelstroomscheiders komen op twee niveaus en in twee fasen tot 99% zuivere aluminium. Ze hebben een magnetisch poolsysteem met neodymium-ijzer-boron magneten dat excentrisch gemonteerd is. “We kozen voor een maximaal aantal polen in de ronddraaiende trommel”, aldus hoofdingenieur Jörn Vandewalle.

Eigen ontwikkeling
Galloo’s ingenieurs ontwikkelden de installatie, o.a. gebruikmakend van Creo 3D CAD/CAM/CAE software. De Fines-lijn werd geplaatst in samenwerking met Lybover (Waregem), die de Keulense Steinert scheidingsmachines verdeelt. De machineproducent werkt al jaren samen met hen. Er is 20 maanden aan de nieuwe lijn gebouwd.

De grootste uitdaging: “Alles in één toren gepuzzeld krijgen”, aldus Vandewalle. De 100 ton zware staalconstructie (met de machines erbij rekent men op 140 ton) kwam op paalfunderingen. Het geheel loopt op Siemens-sturingen. De nieuwe installaties draaien sinds maart-april proef. Vandaag lopen ze op driekwart van hun capaciteit. Tegen eind dit jaar wordt dat 100%.

Er wordt overigens nóg gebouwd op de site. Heel het bevoorradingsterrein, zo’n 1,5 hectare, wordt overkapt. Heel de stockbeheersing, dus. Minder stof en lawaai in de buurt, afwatering onder controle. De werken worden volgend jaar afgerond. <<
Door Luc De Smet



Kadertekst: Kunststoffenrecyclage
Net over de grens, in het Franse Halluin, heeft Galloo een dochterbedrijf dat sinds 1997 kunststoffen recycleert. In 2013 nam Galloo alle aandelen op en ontstond Galloo Plastics waar nu een 50-tal mensen werken. Het bedrijf recycleert vandaag zo’n 25.000 ton thermoplastics maar zou snel naar 40.000 ton kunnen schakelen. De productiecapaciteit is trouwens nog veel hoger (90.000 ton) maar vandaag is de olieprijs te laag om écht rendabel te kunnen werken. Galloo Plastics scheidt de kunststoffen en gebruikt daarbij o.a. flotatietechnieken.

De materialen komen in baden met ‘aangerijkt’ water. Door het verschil in soortelijk gewicht zal het ene materiaal daarin zinken en het andere drijven. Deze technieken worden elders trouwens ook gebruikt om bijvoorbeeld metalen en non-ferro metalen van elkaar te scheiden. Hoe groter het verschil in dichtheid, des te makkelijker zijn de materialen te scheiden.

Bij kunststoffen is het verschil vrij klein. PP (0,898 gram/cm3), PE (0,955 gram/cm3), LDPE (tussen 0.910 en 0,940 g/cm3) en HDPE (tussen 0,93 en 0,97 g/cm3) hebben allen een dichtheid van minder dan 1 gram/cm3. De kunststoffen worden gescheiden in een handvol verschillende families en aangerijkt. Kunststofpellets zijn het eindproduct. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

TU Eindhoven onderzocht of de spin van elektronen in quantumdots is te manipuleren door de quantumdot in een nanodraad te onderwerpen aan trekkrachten, voor gebruik in quantumcomputers.

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

VUB-professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie- en Valorisatiebeleid en onderzoeksdirecteur van de VUB-onderzoeksgroep B-PHOT Brussels Photonics heeft de SPIE Gold Medal 2021 gewonnen.

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Een internationaal onderzoeksteam heeft een nieuwe materietoestand ontdekt, namelijk vloeibaar glas, met structuureigenschappen die tot nu toe niet eerder zijn waargenomen.

Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

TU Delft onderzoekers kunnen het kunst­chromosoom gebruiken om gistcellen om te bouwen tot levende fabriekjes die in staat zijn om nuttige chemicaliën en zelfs medicijnen te produceren.

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

Mark Beunk zal als general manager bij Kaspersky toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland.

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

UTwente gaat een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie. Dit biedt een handiger en nauwkeuriger alternatief voor tendon-aangedreven of handmatige instrumenten.

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners