Deltaray steekt stevig tandje bij

Technisch nieuws 3/01/2021 14:37:40

“Uit een 10-tal beelden distilleren we of er fouten in het product zitten. A rato van 1 beeld per 10de seconde maakt ons dat 100 keer sneller dan concurrerende tomografie of CT-scanners.”

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers laten drones beter navigeren

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit zijn de woorden van Dirk Hamelinck, CEO en oprichter van Deltaray dat x-stralen naar de productievloer wil halen voor 100% productinspecties.

Met deze baanbrekende technologie Accelerated 3D Xray, afgekort 3DAX, geeft Deltaray een extra impuls aan de industrie 4.0-beweging die een belangrijk deel van de maakindustrie terug naar Europa kan halen. “Als je niet goedkoper bent dan Azië, moet je slimmer zijn.”

Op naar ronde A
Uit de startblokken vliegen in Corona-tijden is een heuse uitdaging. Maar zes maanden nadat de starter zijn X-Ray inspectietechnologie wereldkundig maakte bij partnertoeleverancier Averna, hoopt Deltaray, die eerder al steun vond bij imec.istart en Vlaio, in november nog op een financiële injectie “van zo’n 1,8 miljoen euro,” telt Hamelinck. Dat bedrag, dat in kapitaal en leningen van privé- en institutionele investeerders én Vlaio gerealiseerd wordt, biedt het bedrijf de financiële ruimte om tegen midden 2021 naar een ronde A-investering te stappen van 2,5 miljoen euro. “Op dat ogenblik zal er in totaal 5 miljoen euro in Deltaray geïnvesteerd zijn om met de nodige snelheid de markt op te trekken.”

Go-to-market
Het bedrijf wierf onlangs twee sales mensen aan. De eerste neemt Centraal-Europa voor zijn rekening. In eerste instantie de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) maar later ook Tsjechië en Polen. Ondertussen is Deltaray Deutschland, dat vanuit Aken zal opereren, in oprichting. De tweede nieuwe sales zal Frankrijk bewerken vanuit Wallonië. "Gefaseerd in de tijd trekken we zowel de rest van Zuid-Europa (Italië en Spanje) en Noord-Europa (UK en Scandinavië) verder open”, aldus Walter Nackaerts, business director. “We lopen zo snel als we kunnen.” In Duitsland en Nederland mikt Deltaray vooral op automotive. In Frankrijk lonkt daarnaast ook farma. “Net zoals in België trouwens. Alles wordt echter gedicteerd door onze financiële mogelijkheden om te groeien.”

Technisch team
Naast Hamelinck en Nackaerts telt Deltaray vandaag twee technische medewerkers. Dat worden er begin januari vijf. Hamelinck: “Het gaat om  mature profielen, software engineers embedded systems en domeinexperten in X-ray, AI en metrologie.” Het bedrijf heeft al twee internationale profielen actief op Corda Campus en zoekt ook nu de geschikte mensen in de wijde omgeving van Hasselt. “Aken is er dichter dan Brussel”, glimlacht Hamelinck. “We willen vooral een hoge interactiviteit met ons team. De nodige teamdynamiek vergt geregeld de koppen bij elkaar te kunnen steken.” Nabijheid, dus. Om bij de economische heropleving, die er na Corona sowieso komt, al de voeten in de markt te hebben.

Snelheid
Corona vormt voor het bedrijf overigens ook een opportuniteit. “Onze technologie kan de kwaliteit van elk spuitje met vaccin inspecteren”, aldus Hamelinck. “De farmamarkt is trouwens helemaal niet stilgevallen, wel integendeel.” Ook automotive herneemt. Nackaerts wijst naar de goede cijfers in het luxe-segment elektrische voertuigen. “Automotive kent een zevenjarige cyclus. Na een dal is er steevast een stevige inhaalbeweging.” Deltaray’s inspectietechnologie verlaagt de productiekost en rijdt daarmee op een goede golf.

Van equipment- naar technologieprovider
Het hele Industrie 4.0-gebeuren zal alleen maar versnellen. Bedrijven moeten automatiseren om zich beter te wapenen tegen de onzekerheid van continuïteit van het personeel. De nieuwe technologie biedt ook een drive om de supply base dichter bij huis te brengen. Midden 2021 wil Deltaray zijn eerste machine uitleveren met de >25% compactere commerciële vormfactor. Tegen 2023 werkt het aan een ‘imaging kit’, een software integratiemodule, die het via licentie op de Amerikaanse en Aziatische markt kan zetten. “Daarmee muteren we van equipment- naar technologieprovider.” Maar eerst: Feet on the street. <<
www.deltaray.eu

Als finalist van de Clepa Innovation Awards 2020 staat Deltaray met zijn baanbrekende technologie 3DAX ook buiten België in de spotlights. Clepa is ‘the voice of European automotive suppliers’.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Helia Biomonitoring, een spin-off van TU/e, ontwikkelt nieuwe biosensoren voor continue meting van de concentratie van medicijnen in het bloed, om zo de dosering automatisch te regelen.

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

Een nieuw rapport van de EU, gecoördineerd door VITO/EnergyVille, stelt dat verbranding van biomassa voor meer emissies zorgt. De transportsector haalt voor 2020 10% aan groene energie niet.

VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners