Deltaray steekt stevig tandje bij

Technisch nieuws 3/01/2021 14:37:40

“Uit een 10-tal beelden distilleren we of er fouten in het product zitten. A rato van 1 beeld per 10de seconde maakt ons dat 100 keer sneller dan concurrerende tomografie of CT-scanners.”

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste alles-in-één vloeistofgekoelde modulaire datacenter gelanceerd

Imec demonstreert transistor die chips onder de 2 nanometer mogelijk maakt

Luxemburgse MeluXina supercomputer aan de slag

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit zijn de woorden van Dirk Hamelinck, CEO en oprichter van Deltaray dat x-stralen naar de productievloer wil halen voor 100% productinspecties.

Met deze baanbrekende technologie Accelerated 3D Xray, afgekort 3DAX, geeft Deltaray een extra impuls aan de industrie 4.0-beweging die een belangrijk deel van de maakindustrie terug naar Europa kan halen. “Als je niet goedkoper bent dan Azië, moet je slimmer zijn.”

Op naar ronde A
Uit de startblokken vliegen in Corona-tijden is een heuse uitdaging. Maar zes maanden nadat de starter zijn X-Ray inspectietechnologie wereldkundig maakte bij partnertoeleverancier Averna, hoopt Deltaray, die eerder al steun vond bij imec.istart en Vlaio, in november nog op een financiële injectie “van zo’n 1,8 miljoen euro,” telt Hamelinck. Dat bedrag, dat in kapitaal en leningen van privé- en institutionele investeerders én Vlaio gerealiseerd wordt, biedt het bedrijf de financiële ruimte om tegen midden 2021 naar een ronde A-investering te stappen van 2,5 miljoen euro. “Op dat ogenblik zal er in totaal 5 miljoen euro in Deltaray geïnvesteerd zijn om met de nodige snelheid de markt op te trekken.”

Go-to-market
Het bedrijf wierf onlangs twee sales mensen aan. De eerste neemt Centraal-Europa voor zijn rekening. In eerste instantie de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) maar later ook Tsjechië en Polen. Ondertussen is Deltaray Deutschland, dat vanuit Aken zal opereren, in oprichting. De tweede nieuwe sales zal Frankrijk bewerken vanuit Wallonië. "Gefaseerd in de tijd trekken we zowel de rest van Zuid-Europa (Italië en Spanje) en Noord-Europa (UK en Scandinavië) verder open”, aldus Walter Nackaerts, business director. “We lopen zo snel als we kunnen.” In Duitsland en Nederland mikt Deltaray vooral op automotive. In Frankrijk lonkt daarnaast ook farma. “Net zoals in België trouwens. Alles wordt echter gedicteerd door onze financiële mogelijkheden om te groeien.”

Technisch team
Naast Hamelinck en Nackaerts telt Deltaray vandaag twee technische medewerkers. Dat worden er begin januari vijf. Hamelinck: “Het gaat om  mature profielen, software engineers embedded systems en domeinexperten in X-ray, AI en metrologie.” Het bedrijf heeft al twee internationale profielen actief op Corda Campus en zoekt ook nu de geschikte mensen in de wijde omgeving van Hasselt. “Aken is er dichter dan Brussel”, glimlacht Hamelinck. “We willen vooral een hoge interactiviteit met ons team. De nodige teamdynamiek vergt geregeld de koppen bij elkaar te kunnen steken.” Nabijheid, dus. Om bij de economische heropleving, die er na Corona sowieso komt, al de voeten in de markt te hebben.

Snelheid
Corona vormt voor het bedrijf overigens ook een opportuniteit. “Onze technologie kan de kwaliteit van elk spuitje met vaccin inspecteren”, aldus Hamelinck. “De farmamarkt is trouwens helemaal niet stilgevallen, wel integendeel.” Ook automotive herneemt. Nackaerts wijst naar de goede cijfers in het luxe-segment elektrische voertuigen. “Automotive kent een zevenjarige cyclus. Na een dal is er steevast een stevige inhaalbeweging.” Deltaray’s inspectietechnologie verlaagt de productiekost en rijdt daarmee op een goede golf.

Van equipment- naar technologieprovider
Het hele Industrie 4.0-gebeuren zal alleen maar versnellen. Bedrijven moeten automatiseren om zich beter te wapenen tegen de onzekerheid van continuïteit van het personeel. De nieuwe technologie biedt ook een drive om de supply base dichter bij huis te brengen. Midden 2021 wil Deltaray zijn eerste machine uitleveren met de >25% compactere commerciële vormfactor. Tegen 2023 werkt het aan een ‘imaging kit’, een software integratiemodule, die het via licentie op de Amerikaanse en Aziatische markt kan zetten. “Daarmee muteren we van equipment- naar technologieprovider.” Maar eerst: Feet on the street. <<
www.deltaray.eu

Als finalist van de Clepa Innovation Awards 2020 staat Deltaray met zijn baanbrekende technologie 3DAX ook buiten België in de spotlights. Clepa is ‘the voice of European automotive suppliers’.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners