Deltaray steekt stevig tandje bij

Technisch nieuws 3/01/2021 14:37:40

“Uit een 10-tal beelden distilleren we of er fouten in het product zitten. A rato van 1 beeld per 10de seconde maakt ons dat 100 keer sneller dan concurrerende tomografie of CT-scanners.”

Lees hieronder verder   
Verwant

Water en quantummagneten: 2 keer dezelfde fysica

Ontwikkeling nieuwe technologie voor hyperspectrale camera’s

Sneak preview van het Eplan Platform 2022

Data leiden naar DNA verspaningsproces - artikel

Uitbouw internationale provider van total connectivity oplossingen

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Analyse van het machinepark

online seminarie: datagestuurde optimalisering van bediening en onderhoud

donderdag 29 april 2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(15/4) Prototype voor fysiek internet in haven Antwerpen en Zeebrugge

(14/4) Eerste twee nieuwe KM3NeT-detectorlijnen geïnstalleerd

(13/4) Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

(12/4) BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit zijn de woorden van Dirk Hamelinck, CEO en oprichter van Deltaray dat x-stralen naar de productievloer wil halen voor 100% productinspecties.

Met deze baanbrekende technologie Accelerated 3D Xray, afgekort 3DAX, geeft Deltaray een extra impuls aan de industrie 4.0-beweging die een belangrijk deel van de maakindustrie terug naar Europa kan halen. “Als je niet goedkoper bent dan Azië, moet je slimmer zijn.”

Op naar ronde A
Uit de startblokken vliegen in Corona-tijden is een heuse uitdaging. Maar zes maanden nadat de starter zijn X-Ray inspectietechnologie wereldkundig maakte bij partnertoeleverancier Averna, hoopt Deltaray, die eerder al steun vond bij imec.istart en Vlaio, in november nog op een financiële injectie “van zo’n 1,8 miljoen euro,” telt Hamelinck. Dat bedrag, dat in kapitaal en leningen van privé- en institutionele investeerders én Vlaio gerealiseerd wordt, biedt het bedrijf de financiële ruimte om tegen midden 2021 naar een ronde A-investering te stappen van 2,5 miljoen euro. “Op dat ogenblik zal er in totaal 5 miljoen euro in Deltaray geïnvesteerd zijn om met de nodige snelheid de markt op te trekken.”

Go-to-market
Het bedrijf wierf onlangs twee sales mensen aan. De eerste neemt Centraal-Europa voor zijn rekening. In eerste instantie de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) maar later ook Tsjechië en Polen. Ondertussen is Deltaray Deutschland, dat vanuit Aken zal opereren, in oprichting. De tweede nieuwe sales zal Frankrijk bewerken vanuit Wallonië. "Gefaseerd in de tijd trekken we zowel de rest van Zuid-Europa (Italië en Spanje) en Noord-Europa (UK en Scandinavië) verder open”, aldus Walter Nackaerts, business director. “We lopen zo snel als we kunnen.” In Duitsland en Nederland mikt Deltaray vooral op automotive. In Frankrijk lonkt daarnaast ook farma. “Net zoals in België trouwens. Alles wordt echter gedicteerd door onze financiële mogelijkheden om te groeien.”

Technisch team
Naast Hamelinck en Nackaerts telt Deltaray vandaag twee technische medewerkers. Dat worden er begin januari vijf. Hamelinck: “Het gaat om  mature profielen, software engineers embedded systems en domeinexperten in X-ray, AI en metrologie.” Het bedrijf heeft al twee internationale profielen actief op Corda Campus en zoekt ook nu de geschikte mensen in de wijde omgeving van Hasselt. “Aken is er dichter dan Brussel”, glimlacht Hamelinck. “We willen vooral een hoge interactiviteit met ons team. De nodige teamdynamiek vergt geregeld de koppen bij elkaar te kunnen steken.” Nabijheid, dus. Om bij de economische heropleving, die er na Corona sowieso komt, al de voeten in de markt te hebben.

Snelheid
Corona vormt voor het bedrijf overigens ook een opportuniteit. “Onze technologie kan de kwaliteit van elk spuitje met vaccin inspecteren”, aldus Hamelinck. “De farmamarkt is trouwens helemaal niet stilgevallen, wel integendeel.” Ook automotive herneemt. Nackaerts wijst naar de goede cijfers in het luxe-segment elektrische voertuigen. “Automotive kent een zevenjarige cyclus. Na een dal is er steevast een stevige inhaalbeweging.” Deltaray’s inspectietechnologie verlaagt de productiekost en rijdt daarmee op een goede golf.

Van equipment- naar technologieprovider
Het hele Industrie 4.0-gebeuren zal alleen maar versnellen. Bedrijven moeten automatiseren om zich beter te wapenen tegen de onzekerheid van continuïteit van het personeel. De nieuwe technologie biedt ook een drive om de supply base dichter bij huis te brengen. Midden 2021 wil Deltaray zijn eerste machine uitleveren met de >25% compactere commerciële vormfactor. Tegen 2023 werkt het aan een ‘imaging kit’, een software integratiemodule, die het via licentie op de Amerikaanse en Aziatische markt kan zetten. “Daarmee muteren we van equipment- naar technologieprovider.” Maar eerst: Feet on the street. <<
www.deltaray.eu

Als finalist van de Clepa Innovation Awards 2020 staat Deltaray met zijn baanbrekende technologie 3DAX ook buiten België in de spotlights. Clepa is ‘the voice of European automotive suppliers’.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Data leiden naar DNA verspaningsproces - artikel

Eind vorig jaar organiseerde Sirris een masterclass rond het potentieel van datagebruik in de verspaning in het kader van Machining 4.0. Tom Jacobs van Sirris legt uit.

Logflow neemt intrek op O-Forty-site

Het bedrijf heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard.

Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

D-CRBN, gegroeid uit de onderzoeksgroep PLASMANT van de UAntwerpen, splitst schadelijke CO2-moleculen op, om er onder meer biobrandstoffen en polymeren mee te maken.

Bosch Rexroth wint de Hermes Award 2021

De Hermes Award werd gisteren uitgereikt tijdens de Hannover Messe Digital Edition. Bosch Rexroth won met hun elektrische actuator die proceskleppen onder water kan aansturen.

On-demand 3D-printen nog niet vanzelfsprekend - artikel

Toen begin vorig jaar door de coronapandemie aanvoerlijnen vanuit het Verre Oosten stilvielen, kwam additive manufacturing in veel directiekamers op de agenda. Is 3D-printen een oplossing?

Promovendus ontwikkelt slimme ramen voor glastuinbouw

Omdat de hoeveelheid invallend licht zelfs in hightech kassen nog steeds erg lastig blijkt te regelen, ontwikkelde Gilles Timmermans ‘slimme ramen’ met een fluorescerende kleurstof.

BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

BYD gaat al zijn volledig elektrische personenauto’s leveren met de ultraveilige bladbatterijen van het merk dat de spijkerpenetratietest als teststandaard aangenomen.

Intracto Group gaat internationale tour op met overname Orangedotcom

Intracto Group versterkt zich met het Amsterdamse digital marketing agency Orangedotcom, waar een team van 30 digitale experts zich richt op het realiseren van digitale groei van klanten.

Typhoon heeft eigen 'DOME' in gebruik genomen

Dit nieuwe gebouw is een hoge opslaglocatie ingericht met rolbruggen en voldoende plaatsen voor stockage en laden en lossen. Het gebouw, op een oppervlakte van 1.200 m², is 14.5 meter hoog. Het dak is uitgevoerd in doorzichtige folie waardoor er overdag geen extra verlichting nodig is. Er kunnen ook elektrische wagens opgeladen worden. >>

Partners