Deltaray steekt stevig tandje bij

Technisch nieuws 3/01/2021 14:37:40

“Uit een 10-tal beelden distilleren we of er fouten in het product zitten. A rato van 1 beeld per 10de seconde maakt ons dat 100 keer sneller dan concurrerende tomografie of CT-scanners.”

Lees hieronder verder   
Verwant

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Rittal introduceert nieuwe patchkast TX CableNet

Licht sturen naar plekken waar het niet kan bestaan

VUB- project ontwikkelt AI-oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit zijn de woorden van Dirk Hamelinck, CEO en oprichter van Deltaray dat x-stralen naar de productievloer wil halen voor 100% productinspecties.

Met deze baanbrekende technologie Accelerated 3D Xray, afgekort 3DAX, geeft Deltaray een extra impuls aan de industrie 4.0-beweging die een belangrijk deel van de maakindustrie terug naar Europa kan halen. “Als je niet goedkoper bent dan Azië, moet je slimmer zijn.”

Op naar ronde A
Uit de startblokken vliegen in Corona-tijden is een heuse uitdaging. Maar zes maanden nadat de starter zijn X-Ray inspectietechnologie wereldkundig maakte bij partnertoeleverancier Averna, hoopt Deltaray, die eerder al steun vond bij imec.istart en Vlaio, in november nog op een financiële injectie “van zo’n 1,8 miljoen euro,” telt Hamelinck. Dat bedrag, dat in kapitaal en leningen van privé- en institutionele investeerders én Vlaio gerealiseerd wordt, biedt het bedrijf de financiële ruimte om tegen midden 2021 naar een ronde A-investering te stappen van 2,5 miljoen euro. “Op dat ogenblik zal er in totaal 5 miljoen euro in Deltaray geïnvesteerd zijn om met de nodige snelheid de markt op te trekken.”

Go-to-market
Het bedrijf wierf onlangs twee sales mensen aan. De eerste neemt Centraal-Europa voor zijn rekening. In eerste instantie de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) maar later ook Tsjechië en Polen. Ondertussen is Deltaray Deutschland, dat vanuit Aken zal opereren, in oprichting. De tweede nieuwe sales zal Frankrijk bewerken vanuit Wallonië. "Gefaseerd in de tijd trekken we zowel de rest van Zuid-Europa (Italië en Spanje) en Noord-Europa (UK en Scandinavië) verder open”, aldus Walter Nackaerts, business director. “We lopen zo snel als we kunnen.” In Duitsland en Nederland mikt Deltaray vooral op automotive. In Frankrijk lonkt daarnaast ook farma. “Net zoals in België trouwens. Alles wordt echter gedicteerd door onze financiële mogelijkheden om te groeien.”

Technisch team
Naast Hamelinck en Nackaerts telt Deltaray vandaag twee technische medewerkers. Dat worden er begin januari vijf. Hamelinck: “Het gaat om  mature profielen, software engineers embedded systems en domeinexperten in X-ray, AI en metrologie.” Het bedrijf heeft al twee internationale profielen actief op Corda Campus en zoekt ook nu de geschikte mensen in de wijde omgeving van Hasselt. “Aken is er dichter dan Brussel”, glimlacht Hamelinck. “We willen vooral een hoge interactiviteit met ons team. De nodige teamdynamiek vergt geregeld de koppen bij elkaar te kunnen steken.” Nabijheid, dus. Om bij de economische heropleving, die er na Corona sowieso komt, al de voeten in de markt te hebben.

Snelheid
Corona vormt voor het bedrijf overigens ook een opportuniteit. “Onze technologie kan de kwaliteit van elk spuitje met vaccin inspecteren”, aldus Hamelinck. “De farmamarkt is trouwens helemaal niet stilgevallen, wel integendeel.” Ook automotive herneemt. Nackaerts wijst naar de goede cijfers in het luxe-segment elektrische voertuigen. “Automotive kent een zevenjarige cyclus. Na een dal is er steevast een stevige inhaalbeweging.” Deltaray’s inspectietechnologie verlaagt de productiekost en rijdt daarmee op een goede golf.

Van equipment- naar technologieprovider
Het hele Industrie 4.0-gebeuren zal alleen maar versnellen. Bedrijven moeten automatiseren om zich beter te wapenen tegen de onzekerheid van continuïteit van het personeel. De nieuwe technologie biedt ook een drive om de supply base dichter bij huis te brengen. Midden 2021 wil Deltaray zijn eerste machine uitleveren met de >25% compactere commerciële vormfactor. Tegen 2023 werkt het aan een ‘imaging kit’, een software integratiemodule, die het via licentie op de Amerikaanse en Aziatische markt kan zetten. “Daarmee muteren we van equipment- naar technologieprovider.” Maar eerst: Feet on the street. <<
www.deltaray.eu

Als finalist van de Clepa Innovation Awards 2020 staat Deltaray met zijn baanbrekende technologie 3DAX ook buiten België in de spotlights. Clepa is ‘the voice of European automotive suppliers’.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners