Axiale flux motorenbouwer Magnax groeit

Bedrijfsnieuws 7/01/2021 9:46:13

Tijdens de kerstdagen eind vorig jaar ving de innoverende elektro­motoren­bouwer Magnax 16 miljoen euro om te groeien in automotive. Het bedrijf heeft ook veel openstaande vacatures.

Lees hieronder verder   
Verwant

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Bosch Rexroth ontwerpt hydraulische lineaire aandrijvingen compleet opnieuw

Axiale flux motorenbouwer Magnax groeit

Punch Powertrain: synergie van innovatie en kostenefficiëntie

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Hannover Messe

Hannover

van 12/04/2021 tot 16/04/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Peter Leijnen (48), oprichter en CTO van het in 2015 opgerichte Magnax, ontwierp de axiale flux-motor die daar, maar ook in andere verticale markten, een game changer moet worden.

De machine vergt minder koper en magneten, haalt 2,5 keer meer vermogen dan state-of-the-art productiemotoren van hetzelfde gewicht en is tot een kwart efficiënter. Kortom, met de axiale flux-motor kan men dingen die onmogelijk zijn met radiaalmotoren.

Het 16 miljoen euro groeigeld dat Magnax eind 2020 ving, komt van autocomponentenbouwer Hirschvogel Automotive, Vlerick Group, Torus Capital en enkele business angels, die achter de nieuwe technologie staan.

“Hirschvogel vond ons toen we nog niet op zoek waren naar productiepartners. We hadden de luxe om kieskeurig te zijn”, zegt Leijnen. Als start-up zou het erg moeilijk zijn om bij de ‘grote’ OEM’s binnen te raken zonder een gevestigde productiepartner ... Een verschil maken in e-mobility is precies de bedoeling.

Bij Hirschvogel komt er een nieuwe fabriek in de buurt van München waar, tegen midden 2022, de serieproductie van Magnax-motoren van start gaat. Aanvankelijk a rato van 25.000 motoren per jaar om dan snel op te schalen.

Vorig jaar maakte Magnax zowat een miljoen euro omzet met het leveren van prototypes. Het telt nu een 30-tal medewerkers. In januari alleen al startten een handvol nieuwe mensen en er liggen nog vacatures klaar. << (Luc De Smet) (foto: Magnax)

Lees ook een aantal interessante artikels die over Magnax verschenen zijn in Engineeringnet Magazine:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Naams ziekenhuis verbetert energieprestaties met 15,5%

Het Naams ziekenhuis CHR Sambre et Meuse heeft in samenwerking met ENGIE en RenoWatt werken uitgevoerd, die het energieverbruik van het ziekenhuis aanzienlijk reduceerden.

SCK CEN en UGent onderzoeken wondgenezing met ‘Hyper­zwaarte­kracht­kuur’

In september zullen ‘gestresseerde en gewonde huidcellen’ een ‘hyper­zwaarte­kracht­kuur’ in de Large Diameter Centrifuge van ESA in het Nederlandse Noordwijk getest worden.

Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

Uit onderzoek van UTwente blijkt dat krachtige luchtstromingen in de lagere atmosfeer, de zogenaamde ‘low-level jets’, de prestaties van windmolenparken kunnen verbeteren.

VLIZ North Sea Award 2020 gewonnen door Camille Gaulier

Camille Gaulier, PhD aan de VUB-onderzoeksgroep AMGC en Université de Lille, won deze award voor haar Innovatieve toolbox om metaalverontreiniging aan Belgische kust te meten.

Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

Feronyl sloot met vliegtuigbouwer Lockheed Martin een meerjarencontract voor O&O van hittebestendige materialen voor toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Vorige kerst ving de innoverende elektromotorenbouwer Magnax uit Deinze 16 miljoen euro om te groeien in automotive. Wij spraken met Peter Leijnen (48), oprichter en CTO van Magnax.

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

SUSiEtec voor holistische benadering digitale transformatie

Kontron SUSiEtec introduceert holistische digitaliserings­oplossingen, waardoor machinebouwers, systeemintegratoren en fabrikanten hun digitale transformatie­doelstellingen sneller kunnen bereiken. Het portfolio biedt eenvoudige toegang tot nodige IoT/embedded computer­hardware, softwaretools en software­ontwikkelings­omgeving. >>

Partners