Rittal lanceert nieuwe vrijstaande systeembehuizing VX SE

Technisch nieuws 11/01/2021 10:27:47

De kasten vormen een ideale tussenoplossing voor Rittal AX compacte behuizingen en VX25 gekoppelde behuizingen. De VX SE biedt een nog snellere montage en een eenvoudigere configuratie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Magnetisch racebaangeheugen voor snelle gegevensopslag

Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor (2) - artikel

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

Geluidscamera’s met AI wereldwijd beschikbaar

Flanders Make ontwikkelt drones voor logistiek en landbouw

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Hoewel koppelbare schakelkasten vaak worden gebruikt voor individuele installaties, zijn ze niet altijd de beste oplossing. Als de behuizingen als stand-alone oplossing worden gebruikt, bieden individuele, vrijstaande behuizingen zoals de nieuwe VX SE van Rittal talrijke voordelen ten opzichte van gekoppelde behuizingen.

Ze worden gebruikt in vele gebieden van de industrie en gebouwentechnologie. Typische toepassingsgebieden zijn onder andere compacte machines en systemen waarvan de stroomverdelings- en automatiseringscomponenten in één enkele behuizing worden ondergebracht.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe VX SE kasten zijn de snelle en eenvoudige montage, een bijzonder goede beveiliging tegen stof en vuil, een grote compatibiliteit met accessoires en het veelzijdige karakter van de kasten.

Snelle en eenvoudige montage
In tegenstelling tot gekoppelde kasten met afneembare zijpanelen heeft de vrijstaande VX SE kast een romp uit één stuk plaatstaal of roestvast staal. De voorgevormde zijwanden en dak maken het bestellen van de kasten een stuk eenvoudiger en sneller. Bovendien zijn de zijwanden en het dak al geleidend verbonden met het frame, wat een extra tijdbesparing inhoudt omdat een aparte aarding van het frame niet nodig is.

Een installateur die de vrijstaande VX SE behuizing met een breedte tot 1800 mm gebruikt, kiest bovendien voor een enorm besparingspotentieel. Dit betekent namelijk dat kleine koppelcombinaties van maximaal drie behuizingen eenvoudig kunnen worden vervangen door één enkele behuizing. Afdichtingen, koppelaccessoires, montageplaten en meerdere sokkelsystemen zijn dan niet meer nodig. Zo hoeven geen grote montagewerkzaamheden meer uitgevoerd te worden.

Uitstekende beveiliging
Een verhoogde veiligheid is ook gegarandeerd, omdat er zich bijvoorbeeld niet langer openingen tussen de zijkanten, het dak en het frame bevinden waarin vuil zich kan ophopen. De basisuitvoering van de VX SE beschikt over een beschermingsklasse IP 55, stootvastheid IK 10, automatische potentiaalvereffening, hoge stabiliteit door enorme torsiestijfheid en een draagvermogen van 1,5 ton.

Voor hogere eisen aan de beschermingsgraad bij gebruik in zware omstandigheden is de behuizing optioneel verkrijgbaar in een IP 66 en NEMA 4/4x uitvoering. Geïntegreerde wartelplaten in de basis maken de kabelinvoer in de kasten met hoge dichtheid bijzonder eenvoudig en zorgen voor een ergonomische voorbereiding op de kabeldoorvoer.

Veelzijdig
Voor toepassingen in ruimtes waar verwarming, airconditioning of ventilatie beheerd worden, biedt Rittal haar VX SE met extra afmetingen in 300 mm diepte aan. Hiermee boort Rittal een nieuwe markt aan omdat het nu ook kasten kan installeren op plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Installateurs profiteren van het brede scala aan installatiemogelijkheden, flexibele kabeldoorvoeropties met het nieuwe modulaire bekabelingssysteem, evenals individuele en snelle aanpassingen zoals uitsparingen in de behuizing.

Compatibel met behuizingssysteem VX25
Rittal maakt de nieuwe vrijstaande behuizing VX compatibel om te kunnen blijven rekenen op de voordelen van het gekoppelde behuizingssysteem VX25. Zo hoeven kastenbouwers bij de overstap naar de VX SE niet na te denken over de techniek of de montage: alles blijft hetzelfde. Omdat de bodem van de VX SE nu identiek is aan die van de VX25, kunnen VX accessoires voor de kabelinvoer, zoals wartelplaten of rails voor kabeltrekontlasting, eenvoudig worden overgenomen en geïnstalleerd.

VX compatibiliteit in de interieurbouw is mogelijk via het gebruik van adapterrails die het eenvoudig maken om bijvoorbeeld het chassis, de railsystemen en deelmontageplaten van de VX25 in de VX SE te monteren. Zo kan de complete VX SE worden uitgebreid met VX25 accessoires. Daardoor hebben kastenbouwers geen aparte interieuraccessoires voor de vrijstaande kast nodig, maar kunnen ze gebruikmaken van bestaande accessoires.

Met de VX SE biedt Rittal een slimme combinatie van systeembehuizing en individuele behuizingstechniek met een groot aantal voordelen waardoor machine- en installatiebouwers hun productiviteit kunnen verhogen. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

Flexim lanceert nieuwe ultrasone flowmeters voor stoom

Met de FLUXUS ST en FLUXUS ST-HT serie kan verzadigde stoom gemeten worden zonder inbreng van sensors in de leiding of het openen van de leiding. Ook het verjongen van de leidingdiameters is niet langer nodig om de stoomsnelheid te verhogen voor het toe te passen meetprincipe, want de flow kan al gemeten worden vanaf 1cm/s.

Partners