Rittal lanceert nieuwe vrijstaande systeembehuizing VX SE

Technisch nieuws 11/01/2021 10:27:47

De kasten vormen een ideale tussenoplossing voor Rittal AX compacte behuizingen en VX25 gekoppelde behuizingen. De VX SE biedt een nog snellere montage en een eenvoudigere configuratie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers laten drones beter navigeren

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Hoewel koppelbare schakelkasten vaak worden gebruikt voor individuele installaties, zijn ze niet altijd de beste oplossing. Als de behuizingen als stand-alone oplossing worden gebruikt, bieden individuele, vrijstaande behuizingen zoals de nieuwe VX SE van Rittal talrijke voordelen ten opzichte van gekoppelde behuizingen.

Ze worden gebruikt in vele gebieden van de industrie en gebouwentechnologie. Typische toepassingsgebieden zijn onder andere compacte machines en systemen waarvan de stroomverdelings- en automatiseringscomponenten in één enkele behuizing worden ondergebracht.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe VX SE kasten zijn de snelle en eenvoudige montage, een bijzonder goede beveiliging tegen stof en vuil, een grote compatibiliteit met accessoires en het veelzijdige karakter van de kasten.

Snelle en eenvoudige montage
In tegenstelling tot gekoppelde kasten met afneembare zijpanelen heeft de vrijstaande VX SE kast een romp uit één stuk plaatstaal of roestvast staal. De voorgevormde zijwanden en dak maken het bestellen van de kasten een stuk eenvoudiger en sneller. Bovendien zijn de zijwanden en het dak al geleidend verbonden met het frame, wat een extra tijdbesparing inhoudt omdat een aparte aarding van het frame niet nodig is.

Een installateur die de vrijstaande VX SE behuizing met een breedte tot 1800 mm gebruikt, kiest bovendien voor een enorm besparingspotentieel. Dit betekent namelijk dat kleine koppelcombinaties van maximaal drie behuizingen eenvoudig kunnen worden vervangen door één enkele behuizing. Afdichtingen, koppelaccessoires, montageplaten en meerdere sokkelsystemen zijn dan niet meer nodig. Zo hoeven geen grote montagewerkzaamheden meer uitgevoerd te worden.

Uitstekende beveiliging
Een verhoogde veiligheid is ook gegarandeerd, omdat er zich bijvoorbeeld niet langer openingen tussen de zijkanten, het dak en het frame bevinden waarin vuil zich kan ophopen. De basisuitvoering van de VX SE beschikt over een beschermingsklasse IP 55, stootvastheid IK 10, automatische potentiaalvereffening, hoge stabiliteit door enorme torsiestijfheid en een draagvermogen van 1,5 ton.

Voor hogere eisen aan de beschermingsgraad bij gebruik in zware omstandigheden is de behuizing optioneel verkrijgbaar in een IP 66 en NEMA 4/4x uitvoering. Geïntegreerde wartelplaten in de basis maken de kabelinvoer in de kasten met hoge dichtheid bijzonder eenvoudig en zorgen voor een ergonomische voorbereiding op de kabeldoorvoer.

Veelzijdig
Voor toepassingen in ruimtes waar verwarming, airconditioning of ventilatie beheerd worden, biedt Rittal haar VX SE met extra afmetingen in 300 mm diepte aan. Hiermee boort Rittal een nieuwe markt aan omdat het nu ook kasten kan installeren op plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Installateurs profiteren van het brede scala aan installatiemogelijkheden, flexibele kabeldoorvoeropties met het nieuwe modulaire bekabelingssysteem, evenals individuele en snelle aanpassingen zoals uitsparingen in de behuizing.

Compatibel met behuizingssysteem VX25
Rittal maakt de nieuwe vrijstaande behuizing VX compatibel om te kunnen blijven rekenen op de voordelen van het gekoppelde behuizingssysteem VX25. Zo hoeven kastenbouwers bij de overstap naar de VX SE niet na te denken over de techniek of de montage: alles blijft hetzelfde. Omdat de bodem van de VX SE nu identiek is aan die van de VX25, kunnen VX accessoires voor de kabelinvoer, zoals wartelplaten of rails voor kabeltrekontlasting, eenvoudig worden overgenomen en geïnstalleerd.

VX compatibiliteit in de interieurbouw is mogelijk via het gebruik van adapterrails die het eenvoudig maken om bijvoorbeeld het chassis, de railsystemen en deelmontageplaten van de VX25 in de VX SE te monteren. Zo kan de complete VX SE worden uitgebreid met VX25 accessoires. Daardoor hebben kastenbouwers geen aparte interieuraccessoires voor de vrijstaande kast nodig, maar kunnen ze gebruikmaken van bestaande accessoires.

Met de VX SE biedt Rittal een slimme combinatie van systeembehuizing en individuele behuizingstechniek met een groot aantal voordelen waardoor machine- en installatiebouwers hun productiviteit kunnen verhogen. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners