Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

Bedrijfsnieuws 12/01/2021 10:43:36

Hotraco Group is uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van innovatieve auto­matiserings­systemen voor de veehouderij, tuinbouw en gewasbewaring. In deze case gaan hier verder op in.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers laten drones beter navigeren

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze systemen zijn voorzien van eigen hard- en software en leveren betrouwbare stuurinformatie (live data) en duurzame prestaties, zodat eindklanten de beste resultaten behalen voor dier, gewas en mens.

Hotraco’s focus op innovatie, service en de krachtige samenwerking met het wereldwijde dealernetwerk, installateurs en eindklanten heeft van hen tot een wereldspeler gemaakt. Controle en beheer over alle systemen wereldwijd was daarom van belang om het overzicht te kunnen bewaren. Om hier meer over te weten te komen, gingen we in gesprek met Martien Selten, Service Manager bij Hotraco.

Wereldwijd goede service aan systemen
“Om wereldwijd een goede service te bieden, worden onze dealers opgeleid om met onze systemen te werken. Met complexere klantvragen komen ze bij onze serviceafdeling terecht,” aldus Martien. Hotraco maakt gebruik van het IXON Cloud-portaal en de IXrouters, geheel voorzien van hun eigen huisstijl. Daarnaast is de IXON app onder de naam “SyslinQ Remote App” gepubliceerd in de app-stores.

Dit totaalpakket is het verlengstuk op de Hotraco-systemen waarmee ze service op afstand kunnen verlenen. “We bieden de router optioneel aan, maar wel met het advies om deze af te nemen voor het kunnen leveren van remote service en onderhoud,” legt Martien uit. “In 90% van alle gevallen lossen we problemen op via VNC of HTTP. In de andere 10% loggen we in op onze eigen Linux-applicatie via VPN. Dan kunnen we SSH commando’s uitvoeren om de pc te checken,” legt Martien uit.


Eén platform voor het beheren van alle systemen en gebruikers

Er hangen inmiddels ruim 1.000 IXrouters in het veld. Met deze aantallen is overzicht houden essentieel: “Om het overzicht te houden, hebben we in IXON Cloud een uitgebreide boomstructuur opgezet. Onder het Hotraco-account vallen onze divisies, zoals Agri. Daaronder alle dealers met hun eigen subcompany en daaronder hangen vervolgens de eindklanten,” vertelt Martien.


Links: SyslinQ Remote App voor smartphone en smartwatch met stal alarm via IXON Cloud Notify, rechts: IXrouter voorzien van Hotraco stickers.

Martien houdt controle over de systemen en beheert alle rechten via het IXON-platform. “We willen voorkomen dat klant A bij het systeem van klant B kan; maar Hotraco moet overal kunnen meekijken,” geeft Martien aan.

“Het voordeel van IXON is dat er geen abonnementssysteem is, slechts de eenmalige aankoop van een router. Service op afstand bieden we volledig gratis aan! Dát is ons onderscheidende vermogen,” aldus Martien. Daarmee levert Hotraco zowel ondersteuning aan de dealers en installateurs als aan diens eindklanten.

De keuze voor IXON is onder andere gebaseerd op de eenvoud in gebruik en installatie. “We waren op zoek naar een stabiel systeem dat we plug & play op internet konden aansluiten,” aldus Martien. “Voorheen hadden we gedoe met port forwarding, want bij iedere boerderij was een andere lokale routerconfiguratie nodig,” legt Martien uit.

Toegevoegde waarde met white labelled IXON-producten
De voorgeconfigureerde IXrouters met Hotraco-stickers, voorzien van remote control van touchpanels via VNC, liggen op voorraad in een virtueel warehouse. “Alles heeft een vaste ip-reeks. Bij uitlevering van de systemen hoeft de router alleen te worden geactiveerd en wordt de eindklant uitgenodigd,” vertelt Martien.

Hotraco’s focus op service en innovatie wordt nog duidelijker door de samenwerking met Wageningen Universiteit en de slimme alarmering en datafuncties die zijn ingebouwd. “Een fout in de installatie kan bij livestock in een kwartiertje al funest zijn,” legt Martien uit. “De boer krijgt nu meer vrijheid en ontvangt alle waarschuwingen en alarmen in één overzicht. Hij kan dan zelf bepalen of hij actie onderneemt, ook wanneer hij in een restaurant zit.”

“Vanuit verkoop en productontwikkeling luisteren we goed naar klanten om in te kunnen spelen op hun wensen,” vertelt Martien. Zo geeft de ‘big data’ uit verschillende systemen direct inzicht in de systeemprestaties voor de klant. “Het is heel specifieke managementdata en deze wordt met gecombineerde data doorberekend met formules,” legt Martien uit. “Deze data blijft lokaal en wordt middels HTTP op gezette tijden gesynchroniseerd naar het Farm-managementsysteem.”

Met de continue doorontwikkeling van de Hotraco-automatiseringssystemen lopen ze voorop in de markt. “Alles gaat over naar TCP/IP. Internet heeft de toekomst en klanten beseffen dat steeds meer,” sluit Martien af. <<

Wil je meer weten over de voordelen van IXON Cloud?
Bezoek de website website of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of demo.
Klik hier voor meer succesverhalen >>

Over IXON:
IXON biedt een end-to-end industriële serviceoplossing met toegang op afstand, datalogging, dashboards, alarmering en nog veel meer. Het IXON-productportfolio bestaat uit het IXON Cloud-platform en de IXrouter, een industriële VPN-router en data gateway, die speciaal is ontworpen om machines veilig te verbinden en het risico op datalekken te minimaliseren.
www.ixon.cloud/nl

Op de foto boven: Hotraco stal conditie monitoringssysteem

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Helia Biomonitoring, een spin-off van TU/e, ontwikkelt nieuwe biosensoren voor continue meting van de concentratie van medicijnen in het bloed, om zo de dosering automatisch te regelen.

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

Een nieuw rapport van de EU, gecoördineerd door VITO/EnergyVille, stelt dat verbranding van biomassa voor meer emissies zorgt. De transportsector haalt voor 2020 10% aan groene energie niet.

VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners