VUB-fysicus Bob Coecke krijgt leiding bij Cambridge Quantum Computing

Human Resource & Werk 12/01/2021 15:35:56

VUB-fysicus Bob Coecke komt aan het hoofd te staan van het gerenommeerde bedrijf Cambridge Quantum Computing (CQC), wereldwijd leider op het gebied van kwantumsoftware en -algoritmen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

VUB-fysicus Bob Coecke krijgt leiding bij Cambridge Quantum Computing

Burkhard Eling is nieuwe CEO van Dachser

Hoogbegaafdheid op de werkvloer: ongelooflijke aanwinst ?

25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

Steunmaatregelen houden faillissementen kunstmatig laag

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De academische loopbaan van Coecke begon aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) waar hij theoretische fysica studeerde en zijn doctoraat behaalde in 1996.

Daarna ging het verder aan het Imperial College London, McGill University in Montreal, Cambridge University en Oxford University. Zijn onderzoek richt zich op fundamentele fysica, meer bepaald categorietheorie (wiskunde), logica en schematisch redeneren.

Hij verrichtte pionierswerk op het gebied van categorische kwantummechanica, de ontwikkeling van een schematisch kwantumformalisme en op het gebied van computer linguïstiek (NLP).

Aan het Departement van Computerwetenschappen in Oxford University stond hij aan de basis van de Quantum Group. Hiermee creëerde hij één van de eerste en tevens grootste kwantum computing onderzoeksgroepen ter wereld.

Verder is hijis medeoprichter van de conferenties Quantum Physics and Logic en Applied Category Theory en van het tijdschrift Compositionally en hij was eveneens coauteur van Picturing Quantum Processes, een boek dat de kwantumindustrie sterk beïnvloedde. Voor de functie bij CQC verlaat hij na een termijn van meer dan 20 jaar de Universiteit van Oxford, maar blijft wel in de stad waar CQC een campus heeft geopend.

Coecke: "Twaalf jaar geleden schreef ik als eerste over Quantum Natural Language Processing, vandaag kan ik het implementeren op een echte kwantumcomputer. Na meer dan twee decennia vormgeven van de fundamenten der kwantum computing, wil ik via CQC nu deel uit gaan maken van het proces om kwantumcomputers in de “echte wereld” te brengen, en de verantwoordelijke ontwikkeling van kwantum AI te leiden.“

Coecke staat ook in contact met het AI-lab van de VUB, voor een samenwerking die de twee liefdes van Coecke combineert: muziek en computing. << (Guy Leysen) (foto: VUB)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Helia Biomonitoring, een spin-off van TU/e, ontwikkelt nieuwe biosensoren voor continue meting van de concentratie van medicijnen in het bloed, om zo de dosering automatisch te regelen.

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

Een nieuw rapport van de EU, gecoördineerd door VITO/EnergyVille, stelt dat verbranding van biomassa voor meer emissies zorgt. De transportsector haalt voor 2020 10% aan groene energie niet.

VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners