VUB-fysicus Bob Coecke krijgt leiding bij Cambridge Quantum Computing

Human Resource & Werk 12/01/2021 15:35:56

VUB-fysicus Bob Coecke komt aan het hoofd te staan van het gerenommeerde bedrijf Cambridge Quantum Computing (CQC), wereldwijd leider op het gebied van kwantumsoftware en -algoritmen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lunch & Learn met Prof. Petra Rudolf

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

VUB-fysicus Bob Coecke krijgt leiding bij Cambridge Quantum Computing

Burkhard Eling is nieuwe CEO van Dachser

Hoogbegaafdheid op de werkvloer: ongelooflijke aanwinst ?

25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De academische loopbaan van Coecke begon aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) waar hij theoretische fysica studeerde en zijn doctoraat behaalde in 1996.

Daarna ging het verder aan het Imperial College London, McGill University in Montreal, Cambridge University en Oxford University. Zijn onderzoek richt zich op fundamentele fysica, meer bepaald categorietheorie (wiskunde), logica en schematisch redeneren.

Hij verrichtte pionierswerk op het gebied van categorische kwantummechanica, de ontwikkeling van een schematisch kwantumformalisme en op het gebied van computer linguïstiek (NLP).

Aan het Departement van Computerwetenschappen in Oxford University stond hij aan de basis van de Quantum Group. Hiermee creëerde hij één van de eerste en tevens grootste kwantum computing onderzoeksgroepen ter wereld.

Verder is hijis medeoprichter van de conferenties Quantum Physics and Logic en Applied Category Theory en van het tijdschrift Compositionally en hij was eveneens coauteur van Picturing Quantum Processes, een boek dat de kwantumindustrie sterk beïnvloedde. Voor de functie bij CQC verlaat hij na een termijn van meer dan 20 jaar de Universiteit van Oxford, maar blijft wel in de stad waar CQC een campus heeft geopend.

Coecke: "Twaalf jaar geleden schreef ik als eerste over Quantum Natural Language Processing, vandaag kan ik het implementeren op een echte kwantumcomputer. Na meer dan twee decennia vormgeven van de fundamenten der kwantum computing, wil ik via CQC nu deel uit gaan maken van het proces om kwantumcomputers in de “echte wereld” te brengen, en de verantwoordelijke ontwikkeling van kwantum AI te leiden.“

Coecke staat ook in contact met het AI-lab van de VUB, voor een samenwerking die de twee liefdes van Coecke combineert: muziek en computing. << (Guy Leysen) (foto: VUB)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners