Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Technisch nieuws 13/01/2021 12:11:58

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Scheikundigen maken duurzame coating uit groene grondstof

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zes jaar na de opening van de eerste testlijn werd er flink geïnvesteerd in de modernisering en professionalisering.

Bij dit prestigieuze project heeft Euro Manchetten & Compensatoren verantwoordelijkheid gedragen voor het leveren van àlle flexibele verbindingen die gebruikt worden om het leidingwerk en de verschillende machines te verenigen tot een hoogwaardig en geheel functionerende installatie.

Naast het verhogen van de productiecapaciteit en energie-efficiëntie werd er geïnvesteerd in het optimaliseren van de hygiëne, daar dit thema in de diervoederindustrie een steeds belangrijkere rol speelt. Voor dit project werkten 18 partnerbedrijven samen, waarbij eenieder zijn specialisme mocht vertolken om een optimaal proces te creëren.

Flexibels
Als specialist op het gebied van flexibele verbindingen en wereldwijde hygiëne-standaarden hebben we gekozen voor speciale manchetten van Poly-Urethaan, een zeer duurzaam en slijtvast materiaal met een hoge treksterkte. Korrels kunnen afhankelijk van de samenstelling namelijk snel voor slijtage zorgen. Naast zijn hygiënische eigenschap is dit materiaal ook transparant, waardoor het een mogelijkheid creëert voor operators om blokkades en productophopingen eerder op te sporen. Doordat er steeds wisselende processen worden getest bij Feed Design Lab zal dit risico altijd een bedreiging vormen voor efficiëntie en hygiëne.

Koppelingen

Doordat al onze flexibele verbindingen op maat kunnen worden gemaakt is er de mogelijkheid met diverse typen koppelingen te werken, zoals bij dit project noodzakelijk was. Er is gebruik gemaakt van verschillende typen koppelingen waaronder JACOB, slangklemmen en DIN flenzen voorzien van bouten. Dit demonstreert een mooie afspiegeling van de meest gebruikte koppelingen binnen de industrie en onder de verschillende partners die meewerkten aan dit project.

De manchetten komen van Hollandse bodem en zijn geproduceerd door Filcoflex, reeds internationaal opererend binnen Food en Farma en dus ervaren met hoge hygiëne eisen en wisselende procestechnieken. Alle flexibels zijn getest en gecertificeerd volgens ATEX Explosie regels en Voedselveiligheid- regelgeving conform Europese, maar ook Amerikaanse en Chinese standaarden.

Virtuele tour
Gedurende de zomermaanden werd het project gerealiseerd, maar door de maatregelen omtrent Covid-19, bleef helaas een feestelijke opening uit. <<
Klik hier om de fabriek virtueel te bezoeken >>

Over Feed Design Lab
Bij de start van Feed Design Lab in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen & productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden.
FDL kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2 footprint van diervoeders.
Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen in een uniek netwerk samen aan vernieuwing binnen de diervoersector.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

TU Eindhoven onderzocht of de spin van elektronen in quantumdots is te manipuleren door de quantumdot in een nanodraad te onderwerpen aan trekkrachten, voor gebruik in quantumcomputers.

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

VUB-professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie- en Valorisatiebeleid en onderzoeksdirecteur van de VUB-onderzoeksgroep B-PHOT Brussels Photonics heeft de SPIE Gold Medal 2021 gewonnen.

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Een internationaal onderzoeksteam heeft een nieuwe materietoestand ontdekt, namelijk vloeibaar glas, met structuureigenschappen die tot nu toe niet eerder zijn waargenomen.

Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

TU Delft onderzoekers kunnen het kunst­chromosoom gebruiken om gistcellen om te bouwen tot levende fabriekjes die in staat zijn om nuttige chemicaliën en zelfs medicijnen te produceren.

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

Mark Beunk zal als general manager bij Kaspersky toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland.

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

UTwente gaat een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie. Dit biedt een handiger en nauwkeuriger alternatief voor tendon-aangedreven of handmatige instrumenten.

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners