Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Technisch nieuws 13/01/2021 12:11:58

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

Lees hieronder verder   
Verwant

VUB spin-off Numeca overgenomen door Cadence Design Systems

Evonik steunt chemie-onderwijs met Virtual Reality applicatie

Overstappen naar uiterst performant fluorvrij blusschuim (SVM)

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zes jaar na de opening van de eerste testlijn werd er flink geïnvesteerd in de modernisering en professionalisering.

Bij dit prestigieuze project heeft Euro Manchetten & Compensatoren verantwoordelijkheid gedragen voor het leveren van àlle flexibele verbindingen die gebruikt worden om het leidingwerk en de verschillende machines te verenigen tot een hoogwaardig en geheel functionerende installatie.

Naast het verhogen van de productiecapaciteit en energie-efficiëntie werd er geïnvesteerd in het optimaliseren van de hygiëne, daar dit thema in de diervoederindustrie een steeds belangrijkere rol speelt. Voor dit project werkten 18 partnerbedrijven samen, waarbij eenieder zijn specialisme mocht vertolken om een optimaal proces te creëren.

Flexibels
Als specialist op het gebied van flexibele verbindingen en wereldwijde hygiëne-standaarden hebben we gekozen voor speciale manchetten van Poly-Urethaan, een zeer duurzaam en slijtvast materiaal met een hoge treksterkte. Korrels kunnen afhankelijk van de samenstelling namelijk snel voor slijtage zorgen. Naast zijn hygiënische eigenschap is dit materiaal ook transparant, waardoor het een mogelijkheid creëert voor operators om blokkades en productophopingen eerder op te sporen. Doordat er steeds wisselende processen worden getest bij Feed Design Lab zal dit risico altijd een bedreiging vormen voor efficiëntie en hygiëne.

Koppelingen

Doordat al onze flexibele verbindingen op maat kunnen worden gemaakt is er de mogelijkheid met diverse typen koppelingen te werken, zoals bij dit project noodzakelijk was. Er is gebruik gemaakt van verschillende typen koppelingen waaronder JACOB, slangklemmen en DIN flenzen voorzien van bouten. Dit demonstreert een mooie afspiegeling van de meest gebruikte koppelingen binnen de industrie en onder de verschillende partners die meewerkten aan dit project.

De manchetten komen van Hollandse bodem en zijn geproduceerd door Filcoflex, reeds internationaal opererend binnen Food en Farma en dus ervaren met hoge hygiëne eisen en wisselende procestechnieken. Alle flexibels zijn getest en gecertificeerd volgens ATEX Explosie regels en Voedselveiligheid- regelgeving conform Europese, maar ook Amerikaanse en Chinese standaarden.

Virtuele tour
Gedurende de zomermaanden werd het project gerealiseerd, maar door de maatregelen omtrent Covid-19, bleef helaas een feestelijke opening uit. <<
Klik hier om de fabriek virtueel te bezoeken >>

Over Feed Design Lab
Bij de start van Feed Design Lab in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen & productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden.
FDL kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2 footprint van diervoeders.
Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen in een uniek netwerk samen aan vernieuwing binnen de diervoersector.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners