Nieuwste Airbus A400M geleverd

Economie 18/01/2021 8:28:31

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Lees hieronder verder   
Verwant

West-Vlaamse bedrijven leveren geavanceerde technologie voor Marsmissie

Verhaert en SpaceTec steunen start-ups in ruimtevaartindustrie

ExoMars detecteert nieuw gas op Mars

TNO en Demcon werken mee aan ’s werelds grootste telescoop

LIGO en Virgo technische mijlpalen volgens ingenieursunie IEEE

Optische satelliet­communicatie maakt snelle dataverbindingen mogelijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het toestel, MSN106, dat werd geassembleerd in het Spaanse Sevilla, zou eerst in mei geleverd worden maar corona stak stokken in de wielen.

Het vloog op 22 december naar Melsbroek waar het bij de 15e Wing Air Transport gebaseerd zal zijn. Ook het Luxemburgse toestel is er trouwens gestationeerd, als deel van de joint airlift unit die acht A400M-toestellen zal tellen. Het tweede Belgische toestel wordt begin dit jaar geleverd.

Airbus leverde vorig jaar de geplande tien A400M’s waarvan er nu 98 bij alle initiële klanten -België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Turkije en het VK- zijn uitgezet. Er zijn wereldwijd 178 toestellen besteld geworden.

In de zomer van 2019 tekende Airbus het A400M Global Support Step 2 contract met OCCAR (Organisation for Joint Armament Co-operation) dat het serviceprogramma beheert voor deze landen: van grondondersteuning en luchtwaardigheid tot maintenance en bevoorrading. Deze geïntegreerde diensten bouwen op het poolen en delen van gemeenschappelijke hulpbronnen en assets. De toeleverancier beheert het hele collaboratieve gebeuren. << (Luc De Smet) (foto: Airbus)

ACHTERGROND
De Airbus A400M, die de C130 Hercules-toestellen opvolgt, kan tot 37 ton meevoeren. Volledig beladen kan hij 3.300 km ver vliegen. Met de helft, 20 ton, haalt hij een indrukwekkende 6.400 km.

Op Melsbroek komt er voor de nieuwe toestellen trouwens ook een nieuwe hangar van meer dan 13.621 m² -goed voor drie A400M’s- met ateliers, een opslagruimte, kantoren,… Het Hasseltse Democo bouwt. De gehele dakconstructie heeft een overspanning van zo’n 75 op 185 meter en wordt enkel gedragen op kolommen aan de buitenzijden van de loods.

Ook daar vertraagde Corona de start van de werken die gepland was voor maart 2020. In augustus ging de eerste spade in de grond. Het project van 49,6 miljoen euro zou deze zomer rond zijn. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future, terwijl 5 bedrijven hun titel verlengd hebben.

DCI overgenomen door Pauwels Consulting

Pauwels Consulting, Belgische consultancykantoor gespecialiseerd in engineering, life sciences en IT, heeft het Sint-Niklase IT consultancybedrijf DCI overgenomen.

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies in België aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

Op dinsdag 23 maart organiseren Rittal en Eplan België de online conferentie ‘Panel Building. Made Smarter’, een live event voor de schakelkastindustrie van de toekomst.

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners