Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Bedrijfsnieuws 18/01/2021 9:08:55

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

Atomaire geometrie next-gen materialen blootgelegd

Werner Lievens nieuwe managing director WEG Benelux

’Biogebaseerde economie niet haalbaar binnen 10 jaar’

Natuurlijk molecuul zorgt voor volledig herbruikbaar plastic

Lanxess zet nieuwe stappen richting klimaatneutraliteit

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

(16/2) Megatrends in de maakindustrie en het vertrouwde ‘nieuwe normaal’

(15/2) Haalbaarheid Belgisch-Deense hybride interconnector onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten nu grote productvolumes van het hoogwaardige kunststof polycarbonaat kan aanbieden, gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en van dezelfde hoge kwaliteit als polycarbonaat op basis van fossiele brandstoffen.

Maar ook de polyurethaan-tussenproducten methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) uit Krefeld-Uerdingen en aniline uit de Antwerpse vestiging zijn voortaan beschikbaar met ISCC Plus-certificering.

In het kader van een strategische samenwerking ontving Covestro in oktober een eerste zending ISCC-Plus gecertificeerde fenol van Borealis, dat werd geproduceerd uit hernieuwbare koolwaterstoffen, die op hun beurt door Neste werden aangeleverd.

Fenol is een tussenproduct voor polycarbonaat. Dit betekent dat de toeleveringsketen van het initieel ingezette afval of de initieel gebruikte restoliën & vetten tot aan de kunststof nu volledig ISCC-Plus-gecertificeerd is. Polycarbonaat wordt gebruikt in hoogwaardige toepassingen in onder andere de automobiel- en elektronicaindustrie.

De certificering van zowel de kunststof zelf als de tussenproducten MDI en aniline versterkt het gebruik van alternatieve grondstoffen. MDI wordt gebruikt voor de productie van polyurethaan hardschuim, dat al tientallen jaren zijn efficiëntie bewijst als isolatiemateriaal in onder andere gebouwen. << (Guy Leysen) (infographic: Covestro)

ACHTERGROND
ISCC ("International Sustainability and Carbon Certification") is een internationaal erkend systeem voor de duurzaamheidscertificering van biomassa en bio-energie. De norm is van toepassing op alle stadia van de waardeketen en wordt wereldwijd erkend. ISCC Plus omvat verdere certificeringsmogelijkheden voor technisch-chemische toepassingen, waaronder plastics uit biomassa. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

KU Leuven-onderzoekers hebben waterstofpanelen ontwikkeld. Een aantal hiervan staat sinds kort op het groendak van het Fluxys-laboratorium in Anderlecht om een jaar uitvoerig te testen.

Onderzoek: dunne plastics synchroniseren hun schommeling

Onderzoekers van de Nederlandse TU/e treden op bescheiden wijze in de voetsporen van de beroemde Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens door gekoppelde oscillaties te bestuderen.

Mobiliteitsbedrijf haalt 1 miljoen euro op voor elektrificatie wagenparken

MobilityPlus, een Gentse scale-up die slimme laadoplossingen biedt aan bedrijven en hun werknemers, heeft in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders.

Modulair principe garandeert flexibiliteit en schaalbaarheid

De succesfactor voor procesefficiëntie: steeds meer bedrijven zien de voordelen van een geautomatiseerde materiaalstroom en veranderen daarom hun interne logistieke processen.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners