Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Bedrijfsnieuws 18/01/2021 9:08:55

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Lanxess plant productie van elektrolyt voor lithium-ionbatterijen

BASF investeert 25 miljoen euro in nieuw Antwerps Excellence Center

io-key, de sleutel tot de industriële IoT

Flexibele vulniveausensor met analoog signaal

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten nu grote productvolumes van het hoogwaardige kunststof polycarbonaat kan aanbieden, gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en van dezelfde hoge kwaliteit als polycarbonaat op basis van fossiele brandstoffen.

Maar ook de polyurethaan-tussenproducten methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) uit Krefeld-Uerdingen en aniline uit de Antwerpse vestiging zijn voortaan beschikbaar met ISCC Plus-certificering.

In het kader van een strategische samenwerking ontving Covestro in oktober een eerste zending ISCC-Plus gecertificeerde fenol van Borealis, dat werd geproduceerd uit hernieuwbare koolwaterstoffen, die op hun beurt door Neste werden aangeleverd.

Fenol is een tussenproduct voor polycarbonaat. Dit betekent dat de toeleveringsketen van het initieel ingezette afval of de initieel gebruikte restoliën & vetten tot aan de kunststof nu volledig ISCC-Plus-gecertificeerd is. Polycarbonaat wordt gebruikt in hoogwaardige toepassingen in onder andere de automobiel- en elektronicaindustrie.

De certificering van zowel de kunststof zelf als de tussenproducten MDI en aniline versterkt het gebruik van alternatieve grondstoffen. MDI wordt gebruikt voor de productie van polyurethaan hardschuim, dat al tientallen jaren zijn efficiëntie bewijst als isolatiemateriaal in onder andere gebouwen. << (Guy Leysen) (infographic: Covestro)

ACHTERGROND
ISCC ("International Sustainability and Carbon Certification") is een internationaal erkend systeem voor de duurzaamheidscertificering van biomassa en bio-energie. De norm is van toepassing op alle stadia van de waardeketen en wordt wereldwijd erkend. ISCC Plus omvat verdere certificeringsmogelijkheden voor technisch-chemische toepassingen, waaronder plastics uit biomassa. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

Ook in maart nog faillissementsdaling genoteerd

Vorig maand werd over 648 ondernemingen het faillissement uitgesproken: in vergelijking met de maand maart verleden jaar een daling met -34,0%. Voor het eerste kwartaal een daling met 44,3%.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners