Flanders Make belangrijke partner in Europees HighLite project

Bedrijfsnieuws 22/01/2021 9:45:22

Binnen het Europese HighLite project wordt onderzocht hoe men flexibele zonnepanelen kan inzetten in gebouwen of voertuigen. Flanders Make heeft de infrastructuur voor het testen van voertui

Lees hieronder verder   
Verwant

Verbeterde redox-flowbatterij maakt energieopslag efficiënter

Zorgt ‘Steel shot’-boortechniek voor doorbraak geothermische productie ?

Naams ziekenhuis verbetert energieprestaties met 15,5%

Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

DEME Offshore haalt Parkwind EPCI-contract binnen

Slimme gebouwen krijgen actieve rol in elektriciteits­systeem

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Hannover Messe

Hannover

van 12/04/2021 tot 16/04/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het HighLite consortium bulkt van de kennis over flexibele integreerbare zonnepanelen, maar kennis over de toepassing ervan op een voertuig is minder uitgebreid. Fraunhofer ISE, die in dit project een prototype van een flexibel zonnepaneel ontwikkelde, schreef daarom een opdracht uit bestaande uit een kennis- en een infrastructuurluik.

Flanders Make kon het consortium overtuigen door zijn uitgebreide kennis en state-of-the-art testinfrastructuur voor voertuigen. Hun diversiteit aan onderzoekers stelt hen in staat om deze flexibele zonnepanelen mechanisch en elektrisch te integreren in voertuigen.

Alle automotive componenten worden getest en daarnaast kunnen in hun infrastructuur meteen ook real-life scenario’s uitgetest worden op een voertuig. Hierbij stellen ze in eerste instantie de vereisten voor de zonnepanelen vanuit al zijn facetten scherp. Vervolgens stellen we een testplan op en voeren we de testen uit om te controleren of de zonnepanelen aan de strenge automotive kwalificaties voldoen.

De gevraagde testen dienen hierbij zo nauw mogelijk aan te sluiten aan real-world driving. Zo worden trillingen, temperatuurschommelingen, vochtigheid en, in dit geval zéér belangrijk, lichtinval/zonne-emulatie gecombineerd.

Hiervoor worden de eigen testvoertuigen gebruikt waarmee we de data kunnen capteren en kunnen omzetten naar een testcyclus. Deze testcyclus wordt vervolgens gebruikt voor testen op componentniveau in hun elektrodynamische shaker (EDS) incl. klimaatkamer en zonne-emulatie. << (Guy Leysen) (foto: screen YouTube - Flanders Make)

Klik hier voor meer informatie over het HighLite-project >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Naams ziekenhuis verbetert energieprestaties met 15,5%

Het Naams ziekenhuis CHR Sambre et Meuse heeft in samenwerking met ENGIE en RenoWatt werken uitgevoerd, die het energieverbruik van het ziekenhuis aanzienlijk reduceerden.

SCK CEN en UGent onderzoeken wondgenezing met ‘Hyper­zwaarte­kracht­kuur’

In september zullen ‘gestresseerde en gewonde huidcellen’ een ‘hyper­zwaarte­kracht­kuur’ in de Large Diameter Centrifuge van ESA in het Nederlandse Noordwijk getest worden.

Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

Uit onderzoek van UTwente blijkt dat krachtige luchtstromingen in de lagere atmosfeer, de zogenaamde ‘low-level jets’, de prestaties van windmolenparken kunnen verbeteren.

VLIZ North Sea Award 2020 gewonnen door Camille Gaulier

Camille Gaulier, PhD aan de VUB-onderzoeksgroep AMGC en Université de Lille, won deze award voor haar Innovatieve toolbox om metaalverontreiniging aan Belgische kust te meten.

Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

Feronyl sloot met vliegtuigbouwer Lockheed Martin een meerjarencontract voor O&O van hittebestendige materialen voor toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Vorige kerst ving de innoverende elektromotorenbouwer Magnax uit Deinze 16 miljoen euro om te groeien in automotive. Wij spraken met Peter Leijnen (48), oprichter en CTO van Magnax.

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

SUSiEtec voor holistische benadering digitale transformatie

Kontron SUSiEtec introduceert holistische digitaliserings­oplossingen, waardoor machinebouwers, systeemintegratoren en fabrikanten hun digitale transformatie­doelstellingen sneller kunnen bereiken. Het portfolio biedt eenvoudige toegang tot nodige IoT/embedded computer­hardware, softwaretools en software­ontwikkelings­omgeving. >>

Partners