Noosa, Rockestate en uWare Robotics bekroont met Innovative Starters Award

Economie 5/02/2021 10:23:51

Elk jaar stimuleren de Innovation Starters Awards (ISA) van Innoviris game-changers en ondernemers die met hun strategische R&D projecten een meerwaarde in de Brusselse regio bieden.

Lees hieronder verder   
Verwant

ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Mobiliteitsbedrijf haalt 1 miljoen euro op voor elektrificatie wagenparken

Noosa, Rockestate en uWare Robotics bekroont met Innovative Starters Award

Chemie en life sciences sector goed voor meeste buitenlandse investeringen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens deze 10de editie, georganiseerd door Innoviris, werden de gegeerde awards toegekend aan de meest innovatieve ondernemers in het Brussels Gewest: Noosa (duurzame textiel), Rockestate (data science) en uWare Robotics (onderwaterrobotica).

Brussels staatsecretaris Barbara Trachte: “Ik ben verheugd om te zien dat de bedrijfsmodellen van de 3 finalisten erg diverse gebieden met veel potentieel en kansen bestrijken zoals circulaire economie, onderwateronderzoek en het in kaart brengen van gebouwen."

Drie begeesterde ondernemers vallen in de prijzen door hun opmerkelijke projecten die een impact hebben op strategische sleuteldomeinen als digitale economie, ecologie en gezondheid van het Gewestelijk Innovatieplan.

Innovatie uit zich niet louter in een substantiële uitvinding, maar vaak in intelligente aanpassingen van een bestaand design aan nieuwe behoeften. Data science en ecologische impact spelen dit jaar hoofdrollen om effectieve valorisatie te realiseren, zo blijkt uit de besluiten van de jury.

De winnaars ontvangen elk 500.000 euro aan financiële steun om hun vernieuwend project te realiseren. << (Guy Leysen) (foto: Innoviris)

Over Innovative Starters Award ISA
Sinds de lancering van ISA in 2010, ondersteunt Innoviris met deze jaarlijkse awards ondernemers met excellente projecten waar OOI voor innovatieve vooruitgang van primair belang is.

Gemiddeld presenteert elke editie een 10-tal bedrijven hun strategische plannen in R&D en innovatie, waaruit 3 laureaten geselecteerd worden. Met hun kernexpertise en hoge innovatiepotentieel versterken deze ondernemingen en projecten Brussel als Europese hub voor innovatie. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future, terwijl 5 bedrijven hun titel verlengd hebben.

DCI overgenomen door Pauwels Consulting

Pauwels Consulting, Belgische consultancykantoor gespecialiseerd in engineering, life sciences en IT, heeft het Sint-Niklase IT consultancybedrijf DCI overgenomen.

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies in België aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

Op dinsdag 23 maart organiseren Rittal en Eplan België de online conferentie ‘Panel Building. Made Smarter’, een live event voor de schakelkastindustrie van de toekomst.

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners