2021: Een jaar voor nieuwe werkgewoonten? - opinie

Columns & Blogs 8/02/2021 9:13:10

Kunnen de heftige zakelijke uitdagingen waarmee we in 2020 geconfronteerd werden, ons doen nadenken over de manier waarop we technologie gebruiken in ons werk en sociaal leven?

Lees hieronder verder   
Verwant

Aantal faillissements­uitspraken blijft algemeen laag

Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

Ontoforce stelt Valerie Morel aan als CEO

Technisch bureau Bennet zet verder in op groei

5.000 jongeren leren programmeren en coderen - artikel

Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

(29/4) 30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

(28/4) Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Kevin Jones (foto), Managing Director bij Panasonic’s European Mobile Solutions Business, overweegt de implicaties in dit opiniestuk.

Ondanks de ongelooflijke technologische vooruitgang van het afgelopen decennium, verbaasden economen zich er over dat deze innovaties niet leidden tot de stapsgewijze groei in productiviteit en bnp die velen voorspelden.

Veel technologische doorbraken hebben ongetwijfeld de manier waarop we leven en werken ten goede veranderd; als Europees leider van een wereldbedrijf in mobiele computers zag ik veel voorbeelden van hoe laptops, tablets en pda's repetitieve taken oplossen, kosten besparen, productiviteit en klantenservice verbeteren.

De technische verbeteringen om ons heen moeten echter nog steeds die duizelingwekkende hoogten in groei en verandering bereiken die de industriële revolutie beloofde. We leven zeker niet in de utopische toekomst die mij in mijn jeugd werd voorgehouden, een toekomst waarin we geen klusjes meer moeten klaren en we onze tijd besteden aan het ons afvragen hoe we steeds meer vrije tijd zouden invullen.

Nu we uit het meest verontrustende en tragische jaar komen dat ik me kan herinneren, vraag ik me af of er iets positiefs kan komen uit de businessuitdagingen die ons zijn opgedrongen. Misschien is het dan wel de manier waarop we technologie gebruiken om in leven en werk vooruit te komen.

De gedwongen en snelle omschakeling naar thuiswerken voor een groot deel van de Britse beroepsbevolking was een stressvolle schok voor het systeem en ontwrichtte veel gezins- en beroepsleven. Nu die zaken in hun plooi vallen, hebben enkele veranderingen een interessante invloed op de balans tussen werk en privé.

Als manager moest ik leren contact te houden en op een andere manier met mijn team te communiceren -we worstelen immers met sleutelmedewerkers die op de werkplek blijven en anderen die thuis werken- maar we pasten ons allemaal aan. We moesten ook leren elkaar meer te vertrouwen. Zo werd de werkdag voor velen anders. We moesten leren werken met kinderen in huis.

We vonden allemaal nieuwe manieren van werken die passen bij onze persoonlijke omstandigheden. Sommigen beginnen eerder en nemen overdag een pauze voor hun gezinsleven of voor persoonlijk welzijn, voor lichaamsbeweging. Sommigen vinden het leuk om pas later te werken, wanneer de afleiding van het gezinsleven is opgeklaard. Ik merkte dat de oplossing er in bestaat mensen een duidelijke opdracht te bezorgen die ze kunnen uitvoeren op de manier die hen het beste past.

Vergaderingen, die aanvankelijk -tijdens de reorganisatie- virtueel opflakkerden, werden minder frequent, korter en effectiever. Internationale reizen, die regelmatig gebeuren voor bijeenkomsten intern en met externe klanten, zijn vrijwel uitgesloten. Waarom reisden we ooit twee dagen voor een twee uur durende vergadering die via een videogesprek had kunnen worden gehouden?

Industrie-evenementen gingen online. Onlangs hielden we ons eerste virtuele Panasonic Toughbook Innovation Forum. Ik maakte me zorgen over hoe de verandering van fysiek naar virtueel de opkomst zou beïnvloeden, maar het werd een heuse openbaring. Meer mensen woonden meer sessies bij, voelden zich vrij om vlot en naar believen in en uit sessies te springen. De feedback is ongelooflijk bemoedigend en het event vergde een aanzienlijk mindere investering in tijd en geld.

Voor alle duidelijkheid: ik suggereer niet dat mensen nooit meer op een kantoor zullen willen werken, naar een branche-evenement reizen of klanten persoonlijk ontmoeten, natuurlijk niet. Wel integendeel, op dit ogenblik zou reizen zelfs een verfrissende verandering zijn, maar ik denk toch dat we hier een ingegroefde gewoonte doorbroken hebben.

Deze gedwongen gedragsveranderingen, en ongetwijfeld ook andere die we nog moeten herkennen, doen ons afvragen waarom we dingen op dezelfde oude manier blijven doen. De technologie voor virtuele bijeenkomsten bestond lang vóór de pandemie, maar we gebruikten ze zelden. Nu we merken dat ze werkt, is ze relatief eenvoudig te implementeren en snel te leren. Ze is geen vervanging, maar in de meeste gevallen een uiterst geschikte substitutie.

Het resultaat is tijdwinst door een beter gebruik van technologie én milieuvoordelen want minder vliegtuig-, trein- en autoritten. Ik vermoed dat de economische productiviteitswinst met de recente technologische innovaties maar waar we leken naast te grijpen, niet het gevolg was van problemen met de technologie, maar te maken had met de onwil van het bedrijfsleven en het management om de traditionele manier van werken te veranderen.

Misschien staan we nu meer open om te profiteren van alle voordelen van nieuwe technologische ontwikkelingen. Misschien kan het ons evenwicht tussen werk en privéleven verbeteren, de productiviteit verhogen op de manier die we ons hadden voorgesteld, en een duurzamere toekomst mogelijk maken.

Ik moet denken aan de zin: "De toekomst wordt gemaakt, niet ontdekt, en toch brengt de toekomst ons voortdurend in de war terwijl die het heden wordt.” Nu we 2021 intrekken, heb ik goede hoop dat we technologie meer zullen gebruiken om onze eigen toekomst positief vorm te geven door de manier waarop we leven en werken. << (bewerking: LDS) (foto: Panasonic)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Uit het Cyber Readiness Report 2021 van verzekeraar Hiscox blijkt dat maar liefst 42% van Belgische bedrijven getroffen werden door één of meerdere cyberaanvallen.

Nieuwe technologieën voor recycleren van platinagroep-metalen uit afval

Het PLATIRUS-project, met onder meer VITO en KU Leuven, heeft elf technologieën ontwikkeld, waarvan er drie uitblonken door hoge efficiëntie, lage kosten en geringe milieueffecten.

Aalsters ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux robot­assis­tentie

De CorPath GRX, een robotarm ontwikkeld door Siemens Healthineers, stelt specialisten in staat om ingrepen in de bloedvaten preciezer en veiliger uit te voeren.

EP&C webinar: intellectual property for growing businesses

Waarom lukt het de ene startup om in korte tijd door te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf, terwijl een ander daar nooit in slaagt? Dat is één van de vragen waarop u een antwoord krijgt.

Aantal faillissements­uitspraken blijft algemeen laag

De afgelopen maand april noteerde Graydon 488 failliet verklaarde bedrijven (+44,4% tegenover 2020), maar slechts een fractie van wat in een normaal conjunctureel verloop mag verwacht worden

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

In het VIL-project Hydrolog wordt aangetoond hoe het overschakelen naar waterstof voor elektrisch zwaar transportmateriaal in de logistieke sector een haalbare kaart wordt.

Port of Antwerp weer iets duurzamer door verleddingsproject

Deze maand ronden Fluvius en Port of Antwerp een grootschalig verlichtingsproject in de Antwerpse haven af, waarbij 2.423 ‘gewone’ lampen vervangen werden door interactieve ledverlichting.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners