LOGO! 8.3 cloud heeft tal van nieuwe mogelijkheden

Technisch nieuws 8/02/2021 10:31:57

Kleine automatiseringsprojecten kunnen eenvoudig gerealiseerd en bediend worden met de logische-modulereeks LOGO! van Siemens. Versie 8.3 maakt een rechtstreekse connectie met de cloud.

Lees hieronder verder   
Verwant

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

DEME Offshore haalt Nederlands transport & installatie-contract binnen

Sectorbedrijven lanceren STEM-challenges voor jongeren

Siemens lanceert compacte en basis performance frequentieregelaar

Asma Boujtat wint de WATS 2021

Decentrale automatisering & modulaire machines

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Versie na versie biedt LOGO! almaar meer functies en presteert het systeem steeds beter. Terwijl de eerste generatie, uit al weer 1996, een geheugencapaciteit van 30 blokken bood, kan de nieuwste versie 8.3 meer dan 400 blokken aan.

Tegelijk is Ethernet communicatie met tot 16 verbindingen vandaag standaard. Daardoor is de microcontroller een gevestigde technologie, naast conventionele besturingen en performante automatiseringsoplossingen, zoals de controllers van SIMATIC.

Maar dé innovatie die onze nieuwste versie LOGO! 8.3 met zich meebrengt, is de directe cloudverbinding.

Automatisering in de cloud ontwerpen en besturen
Eerst configureert u de LOGO!-modules en activeert u hun cloudverbinding, stap voor stap begeleid via de geüpdatete LOGO! Soft Comfort-engineeringssoftware 8.3. De webserver wordt in de cloud gehost. Daarna kunt u een automatiseringsproject in de cloud ontwerpen op uw smartphone, tablet of computer.

Tegelijk maakt u begeleid de nodige grafische websites en dashboards aan in de nieuwe gratis LOGO! Web Editor V2.0. Daarmee kunt u dan ook mobiel uw automatisering aansturen of gegevens ervan beheren en analyseren. Want voortaan moet de besturing van LOGO! niet meer stilgelegd worden, wanneer u data uit de modules wilt laten verwerken en raadplegen.

Ook IoT-toepassingen dankzij de cloud
Ongeacht uw locatie, realiseert u met LOGO! 8.3 dus eenvoudig kleine schakel- en automatiseringsoplossingen in gebouwbeheerssystemen en schakelkast-, machine- en apparatenbouw. Of u maakt er contact-, vertragings-, vergrendelings- en teleruptor mee, naast schakelblokken en tellers. Maar daarmee houden de mogelijkheden bijlange nog niet op.

Tegelijk kunt u LOGO! 8.3 als cloudgateway voor bestaande systemen gebruiken, dankzij diverse verbindingsmogelijkheden zoals Modbus TCP/IP, Konnex-bus (KNX) en ethernet. Dat laat toe om data naar de cloud te exporteren, waar ze beschikbaar zijn voor verdere verwerking en analyse. En dat maakt dan op zich weer IoT-toepassingen mogelijk, zoals energiegegevens monitoren, preventief onderhoud uitvoeren of flexibele service verlenen.

De verbinding van LOGO! 8.3 met de cloud verloopt via het TLS-protocol, voor een beveiligde gegevensoverdracht in twee richtingen, waarmee gegevens zowel op de modules gelezen als geschreven kunnen worden. LOGO! 8.3 valt in een eerste fase te verbinden met de cloud van Amazon Web Services (AWS). Maar ook connecties met MindSphere, het cloudgebaseerde open IoT-besturingssysteem van Siemens, en de Alibaba Cloud zijn gepland.

Aan de slag met LOGO! in de cloud?
Zoals vanouds valt LOGO! eenvoudig te installeren, met een minimale bedrading en gebruiksvriendelijke programmering. En dat op erg weinig plaats, dankzij het compacte design.

Bovendien gaat u erg eenvoudig aan de slag met LOGO! 8.3, door de intuïtieve software met een wizard, de starterskits van Siemens en de gratis webgebaseerde trainingen. Om nieuwe automatiseringen waar te maken, of bestaande toepassingen uit te breiden met cloudconnectiviteit, want u kunt de mogelijkheden van LOGO! 8.3 ook voor oudere modules programmeren. <<

Lees meer over LOGO! 8.3 >>

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future, terwijl 5 bedrijven hun titel verlengd hebben.

DCI overgenomen door Pauwels Consulting

Pauwels Consulting, Belgische consultancykantoor gespecialiseerd in engineering, life sciences en IT, heeft het Sint-Niklase IT consultancybedrijf DCI overgenomen.

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies in België aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

Op dinsdag 23 maart organiseren Rittal en Eplan België de online conferentie ‘Panel Building. Made Smarter’, een live event voor de schakelkastindustrie van de toekomst.

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners