Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

Bedrijfsnieuws 18/02/2021 11:44:05

Met de aanwerving van deze tien nieuwe krachten gaat scale-up Dataroots, een Leuvense expert in artificiële intelligentie, reeds naar vijftig medewerkers.

Lees hieronder verder   
Verwant

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

Ingenieurs recruitment in online jasje

Online Jobfair voor aanstormende ingenieurs

2021: Een jaar voor nieuwe werkgewoonten? - opinie

Lunch & Learn met Prof. Petra Rudolf

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

(16/2) Megatrends in de maakindustrie en het vertrouwde ‘nieuwe normaal’

(15/2) Haalbaarheid Belgisch-Deense hybride interconnector onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dataroots werd in 2016 opgericht door machine learning engineers Bart Smeets en Jonas Tundo en is snel uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Ondanks het coronajaar 2020 werd de groei van de Leuvense scale-up doorgezet.

“Sinds begin dit jaar gingen al tien nieuwe talenten aan de slag. De helft zijn getalenteerde schoolverlaters en de andere helft heeft eerdere ervaringen met AI”, vertelt oprichter en CEO Jonas Tundo. “We zijn dus in een anderhalf jaar verdubbeld naar vijftig mensen en we willen deze groei aanhouden in 2021.”

De nieuwe collega’s starten hun carrière bij Dataroots met een voltijdse opleiding van twee maanden, onder de noemer van de RootsAcademy. Dit is een volwaardig opleidingstraject met een curriculum en een eindwerk gericht op het vertalen van academische kennis naar praktijkgerichte vaardigheden.

Frederik De Smedt, data ingenieur bij Dataroots en coördinator van de RootsAcademy: “Juniorprofielen hebben vaak prima academische vaardigheden maar missen nog toepasbare vaardigheden die je op de werkvloer nodig hebt."

"Met praktische lessen en in groep uitdagingen aangaan die de realiteit van het bedrijfsleven weerspiegelen, laten we hen ervaring opdoen en de nodige certificeringstrajecten doorlopen bij de voornaamste cloudproviders."

"We zien bij de vorige generatie afgestudeerden van de RootsAcademy dat dit hen sterk geholpen heeft en dat deze aanpak dus zijn vruchten afwerpt. Ook maakt iedereen kennis met zowel data engineering als machine learning om elkaars leefwereld te leren kennen.”

Deze aanwervingsronde kadert in de ambities van de scale-up om de positie als AI-competentiecentrum verder uit te bouwen en om aan de steeds toenemende vraag uit de markt te blijven voorzien.

Tundo: “De sectoren waar we momenteel actief zijn blijven groeien, alsook boren we nieuwe domeinen aan zoals landbouw en industrie. De vraag naar onze oplossingen stijgt dan ook sterk. Ook het type projecten evolueert naar groter en complexer."

"Hiervoor trekken we geschikt talent aan zoals machine learning engineers, data engineers en cloud engineers, en zoeken we ook coördinerende profielen zoals analytics translators en projectcoördinatoren." << (Lydia Heida) (foto: rawpixel - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

KU Leuven-onderzoekers hebben waterstofpanelen ontwikkeld. Een aantal hiervan staat sinds kort op het groendak van het Fluxys-laboratorium in Anderlecht om een jaar uitvoerig te testen.

Onderzoek: dunne plastics synchroniseren hun schommeling

Onderzoekers van de Nederlandse TU/e treden op bescheiden wijze in de voetsporen van de beroemde Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens door gekoppelde oscillaties te bestuderen.

Mobiliteitsbedrijf haalt 1 miljoen euro op voor elektrificatie wagenparken

MobilityPlus, een Gentse scale-up die slimme laadoplossingen biedt aan bedrijven en hun werknemers, heeft in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders.

Modulair principe garandeert flexibiliteit en schaalbaarheid

De succesfactor voor procesefficiëntie: steeds meer bedrijven zien de voordelen van een geautomatiseerde materiaalstroom en veranderen daarom hun interne logistieke processen.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners