Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

Bedrijfsnieuws 18/02/2021 11:44:05

Met de aanwerving van deze tien nieuwe krachten gaat scale-up Dataroots, een Leuvense expert in artificiële intelligentie, reeds naar vijftig medewerkers.

Lees hieronder verder   
Verwant

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

Ingenieurs recruitment in online jasje

Online Jobfair voor aanstormende ingenieurs

2021: Een jaar voor nieuwe werkgewoonten? - opinie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dataroots werd in 2016 opgericht door machine learning engineers Bart Smeets en Jonas Tundo en is snel uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Ondanks het coronajaar 2020 werd de groei van de Leuvense scale-up doorgezet.

“Sinds begin dit jaar gingen al tien nieuwe talenten aan de slag. De helft zijn getalenteerde schoolverlaters en de andere helft heeft eerdere ervaringen met AI”, vertelt oprichter en CEO Jonas Tundo. “We zijn dus in een anderhalf jaar verdubbeld naar vijftig mensen en we willen deze groei aanhouden in 2021.”

De nieuwe collega’s starten hun carrière bij Dataroots met een voltijdse opleiding van twee maanden, onder de noemer van de RootsAcademy. Dit is een volwaardig opleidingstraject met een curriculum en een eindwerk gericht op het vertalen van academische kennis naar praktijkgerichte vaardigheden.

Frederik De Smedt, data ingenieur bij Dataroots en coördinator van de RootsAcademy: “Juniorprofielen hebben vaak prima academische vaardigheden maar missen nog toepasbare vaardigheden die je op de werkvloer nodig hebt."

"Met praktische lessen en in groep uitdagingen aangaan die de realiteit van het bedrijfsleven weerspiegelen, laten we hen ervaring opdoen en de nodige certificeringstrajecten doorlopen bij de voornaamste cloudproviders."

"We zien bij de vorige generatie afgestudeerden van de RootsAcademy dat dit hen sterk geholpen heeft en dat deze aanpak dus zijn vruchten afwerpt. Ook maakt iedereen kennis met zowel data engineering als machine learning om elkaars leefwereld te leren kennen.”

Deze aanwervingsronde kadert in de ambities van de scale-up om de positie als AI-competentiecentrum verder uit te bouwen en om aan de steeds toenemende vraag uit de markt te blijven voorzien.

Tundo: “De sectoren waar we momenteel actief zijn blijven groeien, alsook boren we nieuwe domeinen aan zoals landbouw en industrie. De vraag naar onze oplossingen stijgt dan ook sterk. Ook het type projecten evolueert naar groter en complexer."

"Hiervoor trekken we geschikt talent aan zoals machine learning engineers, data engineers en cloud engineers, en zoeken we ook coördinerende profielen zoals analytics translators en projectcoördinatoren." << (Lydia Heida) (foto: rawpixel - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

Flexim lanceert nieuwe ultrasone flowmeters voor stoom

Met de FLUXUS ST en FLUXUS ST-HT serie kan verzadigde stoom gemeten worden zonder inbreng van sensors in de leiding of het openen van de leiding. Ook het verjongen van de leidingdiameters is niet langer nodig om de stoomsnelheid te verhogen voor het toe te passen meetprincipe, want de flow kan al gemeten worden vanaf 1cm/s.

Partners