VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies in België aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Trefwoorden: #Agoria, #Employer Ready for the Future, #Human Resources, #VINCI Energies

Lees verder

HR

( Foto: VINCI Energies )

ENGINEERINGNET.BE - Uit de recente studie ‘Shaping the future of work’ van technologiefederatie Agoria, blijkt dat tegen 2030 zo’n 4,5 miljoen werknemers zich zullen moeten bijscholen om hun baan op langere termijn te behouden.

Zonder maatregelen raken tegen dan zo’n 541.000 vacatures niet ingevuld. Daarom creëerde Agoria het ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven een houvast, perspectieven maar ook engagementen moet aanreiken voor de komende jaren.

Bedrijven die het charter onderschrijven en aantonen dat ze hun personeelsbeleid kunnen aanpassen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen, worden beloond met het ‘Employer ready for the future of work’-label. VINCI Energies in België ging in 2020 dit engagement aan en ontvangt nu het label.

In het ‘Be The Change’-charter schuift Agoria tien engagementen naar voor waarbij de deelnemende bedrijven er 3 dienen aan te gaan om hun hr-beleid beter af te stemmen op de arbeidsmarkt van de toekomst. VINCI Energies in België selecteerde er echter vier van en toonde het afgelopen jaar aan dat die engagementen effectief werden gerealiseerd.

Eddy Vandersmissen, HR-directeur bij VINCI Energies in België: “Twee engagementen zijn gericht op het warm maken van jongeren voor technische beroepen en de bewustmaking rond de manier waarop zij samen met ons kunnen bijdragen aan de wereld van morgen. Via bedrijfsbezoeken en stages ontdekken ze de diversiteit van onze activiteiten en sectoren. Al te vaak heerst het idee dat technische beroepen voorbehouden zijn aan jongens maar dat is niet zo.”

De twee andere engagementen focussen op opleiding en ontwikkeling. Voor VINCI Energies is het niet alleen belangrijk om gekwalificeerde mensen aan te trekken, maar ook om haar medewerkers gedurende hun hele loopbaan te ontwikkelen en op te leiden. Ze doen dit door opleidingsprogramma's aan te bieden en te investeren in permanente vorming.