Efficiëntere materiaalstroom dankzij Remmert

Technisch nieuws 24/02/2021 13:38:34

Veel fabrieken benutten moderne lasersnijsystemen niet optimaal. Wat ontbreekt, is een geïntegreerde visie. Remmert is expert in het uitdenken van een goed materiaal­stroom­concept.

Lees hieronder verder   
Verwant

ECS zet in op verdere Europese schaalvergroting

Logistics Sustainability Index (LSI) officieel gelanceerd

Zelfbediening in logistiek onderzocht

Genomineerden Foreign Investment of the Year Trophy 2021 bekend

Port of Antwerp beheert als eerste zeehaven eigen luchtruim

Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Machines kunnen dan wel krachtig en snel zijn, als de productieomgeving dit niet kan volgen, vertraagt het proces of volgt er zelfs een stilstand dat bedrijven veel geld kan kosten.

Zo zijn lasersnijsystemen geen oplossing op zichzelf, maar maken ze deel uit van een groter geheel. Het rendement op de investering heeft pas effect wanneer een geïntegreerde en efficiënte materiaalstroom gegarandeerd is.

Intralogistiek expert Remmert weet als geen ander hoe belangrijk een geïntegreerde materiaalstroom is voor de efficiëntie van een proces. “Vertragingen hebben een negatieve invloed op de productiviteit”, zegt Jan Schwiertz, Sales Manager in de Benelux regio.

“Als elk pallet afzonderlijk verplaatst wordt en vervolgens ook elk item handmatig door het magazijn gedragen wordt, dan benut je het huidige systeem slechts voor 25 procent. Dat is de hoge investering amper waard.”

Het is beter voor magazijnmanagers om op voorhand advies in te winnen voor een duidelijk concept hoe ze hun materiaalstroom in goede banen leiden, voordat ze investeren in andere componenten, zoals een lasersnijsysteem.

“Wanneer lasersnijsystemen worden geïntegreerd in een gecoördineerd materiaalstroomconcept, dan kan de efficiëntie van zo’n machine verhoogd worden tot meer dan 80 procent”, zegt Schwiertz.

Op maat gemaakte oplossingen
“Het doel van een op maat gemaakt materiaalstroomconcept, is om het materiaal zonder onderbreking door het magazijn te transporteren: van inkomende goederen, via alle verwerkingsposten tot het finaal product”, verklaart Schwiertz.

Om een concept te ontwikkelen voor een effectieve materiaalstroom, moet de situatie van een klant individueel geanalyseerd worden. Dat wil zeggen: het in kaart brengen van bestaande uitvoerings- en productie-eisen.

De oplossingen variëren van eenvoudige bediening tot volautomatische bediening, en deze moeten soepel geïntegreerd worden. Het resultaat is een productieve slimme fabriek.”

Onafhankelijke en modulaire automatiseringssystemen
Wanneer bedrijven een materiaalstroomconcept in gedachte hebben met het oog op de toekomst, kijken ze naar de volgende stap: automatiseringssystemen. Twee eigenschappen zijn daarbij cruciaal.

Ten eerste raden we een flexibel en onafhankelijk automatiseringssysteem aan, dat aangesloten kan worden op machines van verschillende leeftijden en van verschillende leveranciers”, legt Schwiertz uit.

“Omdat afzonderlijke componenten als lasersystemen een kortere levensduur hebben dan de meeste automatiseringssystemen, is het voor bedrijven beter om te kiezen voor een flexibel automatiseringssysteem, waarbij componenten zonder problemen vervangen kunnen worden ", aldus Jan Schwiertz.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de geautomatiseerde materiaalstroomoplossing modulair is. Zo zijn bedrijven ook verzekerd van een efficiënte toekomst: ze kunnen eenvoudig uitbreiden wanneer ze maar willen.

“Concreet betekent dit dat bedrijven een systeem in gebruik nemen dat afgestemd is op hun behoeften, en op elk moment uitgebreid kan worden met nieuwe componenten”, legt Schwiertz uit.

Intuïtieve controle
Het implementeren van een automatische systemen kent ook een strategisch voordeel op vlak van productie-inzicht, meent Jan Schwiertz. “Zelfs de beste automatisering verliest een deel van zijn investeringswaarde als de informatie die nodig is voor een effectieve en wendbare materiaalstroom niet beschikbaar is, of niet juist ingezet wordt.”

Aangepaste software en besturingssystemen kunnen daarbij helpen. Deze zijn beschikbaar voor het volledige productieproces. Automatiseringssystemen zijn daardoor eenvoudig en intuïtief te bedienen, en kunnen bovendien ook in bestaande systemen worden geïntegreerd.

De doeleinden van zo’n software kunnen gaan van aangesloten componenten bedienen met zelf verklarende, internationaal erkende pictogrammen, of het onmiddellijk visualiseren van gevaarlijke situaties wanneer deze zich voordoen.

Ook gebruikersadministratie en veilig autorisatiebeheer zijn mogelijk, en is voor een goederenbeheersysteem ook het een en ander mogelijk: het systeem of de software slaat de mastergegevens van het materiaal- en goederenbeheer op en stelt zo een duidelijk voorraadbeheer in staat.

Het potentieel van automatisering
Zodra de materiaalstroom in de plaatbewerking dankzij automatisering wordt versneld, neemt ook de return on investment van aanvullende componenten, zoals lasersnijsysteem toe. Om de productie efficiënt te kunnen afhandelen, moet het productieproces individueel worden gepland.

Bij Remmert bieden wij bijvoorbeeld fabrikantonafhankelijke, modulair uitbreidbare systemen”, legt Jan Schwiertz uit. “De systemen kunnen zowel in combinatie als individueel worden gebruikt. Als een lasersnijsysteem enkele jaren later wordt vervangen, kunnen onze automatiseringsoplossingen snel en eenvoudig worden geïntegreerd. Zo blijft de klant flexibel - ook als hij besluit om een andere fabrikant van lasersnijsystemen te gebruiken.” << (foto: Remmert)

Voor meer informatie, contacteer: www.remmert.de>>

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners