Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

opleiding 1/03/2021 15:29:50

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw initiatief moet innovatie in hoger onderwijs stimuleren

Oproep: STEM-academie in alle Vlaamse gemeentes

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

Pilz Academy lanceert Web Based Training

Vlaanderen legt verplichte ijkingsproeven op voor 4 extra opleidingen

Siemens ontvangt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf begin volgend jaar kunnen studenten en werkzoekenden, maar ook pas aangeworven werknemers en ervaren medewerkers die zich willen bijscholen hiervoor terecht in het gloednieuwe opleidingscentrum van ViTalent op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

De bouwwerken zijn gestart van wat een unieke jobsimulator moet worden met een trainingshal met de modernste apparatuur, een stofvrije cleanroom en ingerichte labo’s om de werkomstandigheden waarheidsgetrouw na te bootsen. Intussen breidt ViTalent het opleidingsaanbod voor trainingen op de werkvloer bij bedrijven verder uit.

ViTalent werkt voor de realisatie van het nieuwe opleidingscentrum samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, eigenaar en ontwikkelaar van het Wetenschapspark in Niel, en neemt z’n intrek op de gelijkvloerse en eerste verdieping van een nieuw centrumgebouw op de campus.

Dat zal onder meer beschikken over een grote technische trainingshal van 850 m² met productielijnen voor de verpakking en vulling van geneesmiddelen en een stofvrije cleanroom om de zeer zuivere en strikt gereglementeerde werkomgeving van farma- en biotechbedrijven nauwgezet te simuleren.

In combinatie met laboratoria en leslokalen zal men er ook terecht kunnen voor praktijkgerichte opleidingen op maat voor allerlei operationele en technische functies in het labo, de productie- of verpakkingsafdeling. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een interactieve belevingsruimte over werken in de farma en biotech en de geneesmiddelen, vaccins en therapieën van de toekomst.

Zo kunnen scholen en bezoekers van het Wetenschapspark op een originele en hoogtechnologische manier kennismaken met de troeven van de sector. De totale oppervlakte van het opleidingscentrum bedraagt meer dan 1.700 m².

De ambitie bestaat erin om enkele duizenden mensen per jaar op te leiden. << (Guy Leysen) (foto: essenscia)

Op de foto: Marian Willekens, Ludwig Caluwé, Frank Beckx en Veerle Van der Linden geven eerste spadesteek voor opleidingscentrum ViTalent.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners