Automatiseer met één voordelige kickstart

Technisch nieuws 2/03/2021 10:26:58

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe joystickgreep met indrukwekkende functionaliteiten in kleine ruimtes

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

SCD40/41: nieuwe serie CO2 sensoren

Low-cost variant van communicatiemodule

James Dyson zoekt opnieuw innovatieve uitvindingen

Kübler Encoders met IO-Link interface

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De kern van de starterkit is de SIMATIC S7-1200-controller, meer bepaald de 1214C DC/DC/DC variant. Een zeer betrouwbare PLC, waarmee u eenvoudige, maar veelzijdige automatiseringsoplossingen realiseert.

De controller biedt heel wat ingebouwde technologische functionaliteiten. Bovendien valt hij makkelijk uit te breiden, zowel centraal als decentraal. Sinds kort kan hij ook als OPC UA Server ingezet worden. Daarom doen we er meteen een OPC UA Runtime-licentie bovenop. Alle communicatieopties en de uitbreidbaarheid maken de SIMATIC S7-1200 veelzijdig inzetbaar, voor tal van automatiseringstoepassingen.

Aangestuurd met compact drukknoppenpaneel
In de starterkit vindt u ook de SIMATIC HMI KP8. Een compact bedieningspaneel met acht grote, ergonomische drukknoppen die in vijf kleuren kunnen oplichten. Samen vormen ze samen een unit die op een PROFINET-netwerk wordt aangesloten.

Geconnecteerd met de Ethernet switch
Zowel de controller als het drukknoppenpaneel verbindt u met de Unmanaged Industrial Ethernet Switch SCALANCE XB005. Een eenvoudige, compacte standaardswitch voor de industrie. U zet er kostenefficiënt een industrieel Ethernet netwerk mee op.

Voorzien van een gestabiliseerde SITOP-voeding
Zowel PLC, de KP8 als de switch dienen gevoed te worden op 24V, en zoals gebruikelijk dient dit te gebeuren met een gestabiliseerde voeding. Een taak die perfect is weggelegd voor de SITOP PM1207.

Snel, eenvoudig en foutloos verbonden met de bijgeleverde Ethernetkabels
De controller, het drukknoppenpaneel en de Ethernet switch verbinden, dat doet u met twee ethernetkabels met connectoren. << (foto: Siemens)

Automatiseren met een kickstart?
Wilt u uw eenvoudige automatiseringsoplossingen voor een kleine tot middelgrote toepassing kostenefficiënt waarmaken, met meteen alle bouwstenen in één pakket?
Stuur je bestelling (SIMATIC S7-1200-starterkit MIB, voor slechts 600 euro*) naar: internalsalesautomation.be@siemens.com met bestelreferentie BE2:TSK1200-VAR1

* Catalogusprijs, excl. btw, beschikbaar voor en levering in België/Groothertogdom Luxemburg – levertermijn 2 weken. Actie geldig tot en met 31 juni 2021

Ontdek alles over deze starterkit in de flyer.

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Overmacht en corona - column

Ondernemers worden tijdens de pandemie steeds meer geconfronteerd met leveranciers die ‘overmacht’ inroepen. Hierdoor zouden contracten dan toch niet moeten uitgevoerd worden, of toch wel?

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners