Coronamaatregelen en privacy - column

Columns & Blogs 4/03/2021 12:06:25

Recent werden er Europese privacyregels tot stand gebracht. In deze coronatijden waarbij heel wat maatregelen worden opgelegd,vraagt men zich af of deze privacy-regels overtreden worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Telewerk wettelijk geregeld - column

#ManuMatters: industrie essentiële hoeksteen van economie - column

Beoordeel, innoveer, kies en begin opnieuw - column

Overmacht en corona - column

Slimmer automatiseren in industrie met AI-gestuurde robots - column

Coronamaatregelen en privacy - column

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten persoonsgegevens worden verwerkt op een wijze die ten aanzien van de betrokkene rechtmatig, behoorlijk en transparant is.

Bovendien moeten deze persoonsgegevens voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden worden verzameld. Ze mogen vervolgens niet verder op een met die doeleinden onverenigbare wijze worden verwerkt. In verband met corona speelt vooral het zogenaamde ‘vertrouwelijkheidsprincipe’ een rol.

Dit houdt in dat de persoonsgegevens moeten bewaard worden in een vorm die het mogelijk maakt de betrokkenen niet langer te identificeren dan voor de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens worden verwerkt.

De persoonsgegevens moeten, door het nemen van passende technische maatregelen, op een zodanige manier worden verwerkt dat de beveiliging ervan kan gewaarborgd worden en ze bovendien beschermd zijn tegen ongeoorloofde verwerking ervan, of ook tegen onopzettelijk verlies, beschadiging of vernietiging.

Wat mag de werkgever doen?
Zo stelt men zich bijvoorbeeld de vraag of een werkgever mag zeggen wie van zijn werknemers besmet is met het coronavirus of er de symptomen van heeft. Op basis van dit ‘vertrouwelijkheidsprincipe’ mag de werkgever deze namen niet kenbaar maken. Ook werkgevers die de temperatuur van hun werknemers wensen op te meten, moeten voorzichtig zijn.

De werkgever kan zijn personeel niet dwingen om dit te laten doen en hun gezondheidsgegevens bij te houden. Hetzelfde geldt voor een medische vragenlijst. Uitsluitend een arts kan nagaan of een werknemer besmet is en alleen deze arts kan dan de werknemer opvolgen. Daar een arts gebonden is door zijn beroepsgeheim, zal de privacy van de werknemer niet geschonden worden.

Kan een arbeidsarts dan ingeschakeld worden om zieke werknemers te vinden? De werkgever kan zijn werknemer vragen om naar huis te gaan op het ogenblik dat hij denkt dat zijn werknemer ziek is om zijn huisarts te raadplegen. Maar het is niet aan een arbeidsarts om effectief onder het personeel op zoek te gaan naar werknemers die ziek zouden zijn.

Een negatieve Covid-19 test vragen?
Ook hier kan de werkgever alleen maar vragen aan zijn ‘vermoedelijk’ zieke werknemer om naar huis te gaan en zich te laten onderzoeken door zijn huisarts. Indien deze vaststelt dat de werknemer effectief ziek is, zal hij een ziekteattest krijgen en arbeidsongeschikt worden verklaard.

De werkgever mag echter niet eisen dat zijn werknemer hem een negatieve Covid-19 test voorlegt. Hetzelfde geldt voor werknemers die contact hebben gehad met een besmet persoon: de werkgever kan alleen maar vragen/aandringen dat zijn werknemer zich in dat geval tot zijn huisarts richt. De huisarts zal dan nagaan of de werknemer besmet is of niet en aan de hand daarvan verdere maatregelen nemen.

Opgepast
Een werkgever kan nooit eisen dat een werknemer een medisch attest afgeeft! Dit is alleen mogelijk in geval de werknemer effectief arbeidsongeschikt is. <<
door Solange Tastenoye, zelfstandig juriste

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners