Fluxys wordt industriële partner in Duits project

Bedrijfsnieuws 4/03/2021 13:00:47

De aandeelhouders van Hanseatic Energy Hub, ontwikkelaar van het LNG-terminalproject in het Duitse Stade, zijn akkoord dat Fluxys als industriële partner in het project stapt.

Lees hieronder verder   
Verwant

IT Scale-ups kunnen aanmelden voor EIT Digital Challenge 2021

Vlaamse export krimpt met 8% door corona

Recordaantal inschrijvingen voor Start it @KBC accelerator

Oostendse haven boerde goed in 2020 ondanks corona

Agoria-tool toont of je bedrijf coronaveilig is

Vernieuwing Antwerpse Europa Terminal voor duurzame groei

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het LNG-terminalproject zou een bijkomend ingangspunt aanbrengen naar de grootste gasmarkt in Europa en een aanvulling betekenen voor de bestaande industriële cluster in Stade (nabij Hamburg). De installatie zal aanzienlijke uitzendcapaciteit voor aardgas bieden en ook LNG ontsluiten als alternatieve brandstof voor scheepvaart en zwaar vervoer.

Voor Fluxys sluit het project nauw aan bij zijn strategie om bij te dragen tot de energietransitie. De LNG-terminal in Stade kan Duitsland namelijk ondersteunen in zijn kernuitstap en de uitfasering van de stroomproductie met steenkool en bruinkool door de aardgasbevoorradingsroutes naar het land te diversifiëren in een context van toenemende invoerbehoefte.

Het plan van Hanseatic Energy Hub en Fluxys is om gezamenlijk een LNG-terminal met een nagenoeg koolstofneutrale voetafdruk te bouwen die de restwarmte van de lokale industrie gebruikt voor het hervergassingsproces.

Het is ook de opzet om van de terminal een LNG-hub te maken door logistiek te voorzien voor de distributie ervan via het spoor, de weg en kleine LNG-schepen en tevens door bio-LNG aan te bieden voor de scheepvaart en het zwaar wegvervoer.

Tot slot is er ook de ligging van de terminal in een chemische industriecluster: die positioneert de installatie als een belangrijke hefboom in de ontwikkeling van koolstofarme gassen op het pad van de energietransitie. << (Guy Leysen) (infographic: Hanseatic Energy Hub)

ACHTERGROND
Als industriële mede-investeerder en langetermijnexploitant draagt Fluxys 30 jaar expertise in LNG-terminalling bij die zowel de commerciële, technische als operationele domeinen bestrijkt. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

Ook in maart nog faillissementsdaling genoteerd

Vorig maand werd over 648 ondernemingen het faillissement uitgesproken: in vergelijking met de maand maart verleden jaar een daling met -34,0%. Voor het eerste kwartaal een daling met 44,3%.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners