Thor Park krijgt gebouw van 16 miljoen euro voor slimme maakbedrijven

Economie 9/03/2021 13:39:54

Deze slimme maakcampus zal zorgen voor 600 extra jobs, opgeteld met de andere ambities op Thor Park moet de site in tien jaar 5.000 extra jobs opleveren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hydrauliek en pneumatiek vervangen door ... servo?

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Team Flanders Make-KUL wint Kuka Innovation Award 2021

Lascobots: gebruiksvriendelijkheid maakt het verschil - artikel

Thor Park krijgt gebouw van 16 miljoen euro voor slimme maakbedrijven

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste module van dit nieuwe gebouw wordt nu gerealiseerd en is 8.000m² groot en bestaat uit productiehallen, kantoorruimtes, labo’s en testruimtes.

In deze labo’s en testruimtes kunnen processen voor automatisatie, digitalisering en robotisering uitgewerkt en getest worden. Uniek in de aanpak is dat de productie-, kantoor- en testruimtes in het gebouw op een flexibele manier kunnen gehuurd worden door maakbedrijven.

Partners van het project zijn stad Genk, LRM, KU Leuven, Flanders Make, SIRRIS en POM Limburg. Het slimme maakgebouw kan rekenen op 5,2 miljoen euro vanwege EFRO en 1 miljoen euro bijkomende steun van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.

Eind 2022 zal het slimme maakgebouw in gebruik worden genomen. Voor het ontwerp werd het Brussels architectenbureau XDGA aangesteld.

Het Thor Park in Genk, goed voor 89 hectare, is een globaal herbestemmingsproject op de voormalige mijnsite van Waterschei. De site wordt onder impuls van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Stad Genk en KU Leuven getransformeerd naar een hotspot voor slimme en duurzame innovatie met de focus op energietransitie, slimme maakindustrie en smart cities.

De eerste spadesteek staat gepland in het najaar. Het is de bedoeling om het slimme maakgebouw op termijn te laten groeien van 8.000m² naar in totaal 30.000m².

Het thema 'Industrie 4.0' vormt hier de rode draad: dit laat bedrijven toe om op een slimme manier te concurreren met lageloonlanden. Het technologiepark omvat al EnergyVille, de T2 campus, Thor Central en IncubaThor.

SIRRIS en AMS zijn de eerste gegadigden voor een plaats in het slimme maakgebouw. Ook het gespecialiseerde investeringsfonds Industrya zal zich hier vestigen en gebruik maken van de faciliteiten van deze nieuwe hotspot. << (Lydia Heida) (foto: KU Leuven)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners