Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

Bedrijfsnieuws 11/03/2021 15:57:43

Dit stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal met elektrische voertuigen gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten.

Lees hieronder verder   
Verwant

25 miljoen euro EU-subsidie voor vergroening Europese havens

Group Machiels verwerft meerderheidsparticipatie in Global Langerlo

AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

Serieuze tijdswinst bij laden en lossen

Kuehne+Nagel en Atlas Copco winnen Foreign Investment Trophy 2021 awards

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Om de sterke groei van de expressdiensten (onder meer gedreven door de boom van e-commerce) op te vangen, start DHL een ambitieus aanwervingsplan in België. Over een periode van twee jaar worden 600 nieuwe medewerkers aangeworven voor jobs in alle geledingen van het bedrijf.

De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België. Deze hub vervangt het service center nabij de Noorderlaan, ten noorden van Antwerpen. Die barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame stadslogistiek.

“Deze nieuwe CityHub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn”, zegt Danny Van Himste, managing director BeLux van DHL Express.

"De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de nieuwe CityHub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie."

De helft van de pakjes bestemd voor het centrum wordt vanaf nu door elektrische cargofietsen, de Cubicycles, geleverd en de andere helft door elektrische bestelwagens van het type e-Crafter.

Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te maken door de inzet van 90 elektrische bestelwagens.

De keuze voor het eco-effectieve bedrijventerrein Blue Gate Antwerp sluit naadloos aan het ambitieuze GoGreen programma van DHL Express, dat de expressdienst tegen 2050 volledig CO2-neutraal moet maken.

Het BREEAM gecertificeerde gebouw van DHL Express werd bovendien ecologisch gebouwd. 1.000 zonnepanelen voorzien het gebouw van hernieuwbare energie. De aansluiting op het warmtenet laat toe om warmte met andere bedrijven uit te wisselen en zodra beschikbaar hernieuwbare energie te verbruiken.

Het 63 hecatere grote Blue Gate Antwerp is het eerste eco-effectieve en circulaire bedrijventerrein in België. << (Lydia Heida) (foto: DHL)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners