Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

Bedrijfsnieuws 11/03/2021 15:57:43

Dit stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal met elektrische voertuigen gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten.

Lees hieronder verder   
Verwant

ECS zet in op verdere Europese schaalvergroting

Logistics Sustainability Index (LSI) officieel gelanceerd

Zelfbediening in logistiek onderzocht

Genomineerden Foreign Investment of the Year Trophy 2021 bekend

Port of Antwerp beheert als eerste zeehaven eigen luchtruim

Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Om de sterke groei van de expressdiensten (onder meer gedreven door de boom van e-commerce) op te vangen, start DHL een ambitieus aanwervingsplan in België. Over een periode van twee jaar worden 600 nieuwe medewerkers aangeworven voor jobs in alle geledingen van het bedrijf.

De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België. Deze hub vervangt het service center nabij de Noorderlaan, ten noorden van Antwerpen. Die barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame stadslogistiek.

“Deze nieuwe CityHub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn”, zegt Danny Van Himste, managing director BeLux van DHL Express.

"De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de nieuwe CityHub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie."

De helft van de pakjes bestemd voor het centrum wordt vanaf nu door elektrische cargofietsen, de Cubicycles, geleverd en de andere helft door elektrische bestelwagens van het type e-Crafter.

Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te maken door de inzet van 90 elektrische bestelwagens.

De keuze voor het eco-effectieve bedrijventerrein Blue Gate Antwerp sluit naadloos aan het ambitieuze GoGreen programma van DHL Express, dat de expressdienst tegen 2050 volledig CO2-neutraal moet maken.

Het BREEAM gecertificeerde gebouw van DHL Express werd bovendien ecologisch gebouwd. 1.000 zonnepanelen voorzien het gebouw van hernieuwbare energie. De aansluiting op het warmtenet laat toe om warmte met andere bedrijven uit te wisselen en zodra beschikbaar hernieuwbare energie te verbruiken.

Het 63 hecatere grote Blue Gate Antwerp is het eerste eco-effectieve en circulaire bedrijventerrein in België. << (Lydia Heida) (foto: DHL)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Overmacht en corona - column

Ondernemers worden tijdens de pandemie steeds meer geconfronteerd met leveranciers die ‘overmacht’ inroepen. Hierdoor zouden contracten dan toch niet moeten uitgevoerd worden, of toch wel?

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners