Virtuele audits tijdens COVID-19 pandemie

Economie 12/03/2021 8:20:48

AT&S (Austria Technologie & Systemtechnik) heeft een concept voor virtuele audits ontwikkeld waarbij de klant of partner de fabriek virtueel bezoekt via videostreaming.

Lees hieronder verder   
Verwant

Engineeringnet Magazine 156 is onlangs verschenen

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Nieuw Soft-Start-ventiel is conform Machinerichtlijn 2006/42/EC

Sinamics G120X voor industriële en infrastructuur-toepassingen

Nieuwe joystickgreep met indrukwekkende functionaliteiten in kleine ruimtes

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Klanten gebruiken audits om de kwaliteit van de processen en producten van hun (potentiële) leverancier te evalueren. Een vertrouwenwekkende maatregel, zeg maar. De strenge COVID-19-maatregelen sloten echter de deuren van bedrijven voor de buitenwereld.

"De beperkte mogelijkheden om te reizen en de COVID-19-beschermingsmaatregelen in de fabrieken hebben het bijna onmogelijk gemaakt om audits ter plaatse uit te voeren", bevestigt Michael Monschein, hoofd Corporate Quality Assurance bij AT&S, die zich boog over de ontwikkeling van virtuele audits bij het bedrijf.

Met een helmcamera op of met een smartphone op een gimbal loopt een technicus nu door de productiehal en toont de klant, die op afstand meekijkt, de productiestappen bij het vervaardigen van een high-tech printplaat.

Deelnemers aan de audit zijn via een samenwerkingstool met elkaar geconnecteerd. Zo heeft de auditor ook snel toegang tot alle documenten en is hij of zij continu verbonden met alle betrokkenen. "Het verloop van de audit kan met meerdere deelnemers op verschillende plaatsen en in realtime worden gedeeld", legt Monschein uit.

Bij virtuele audits is gegevensbeveiliging een belangrijke uitdaging. Toegangsrechten, de beveiliging van dataverbindingen, de beperking op het nemen van foto’s of video’s ... In sommige AT&S-fabrieken geldt een strikt cameraverbod. Het moet allemaal op voorhand geregeld zijn. Ook intellectuele eigendomsrechten dienen gegarandeerd te zijn.

AT&S gebruikte al een VR-bril. In de toekomst zullen ook smartphones op gimbals, die trillingen in het beeld uitbalanceren, worden gebruikt. Meer is niet nodig voor een video livestream.

Audits op afstand zullen ook na de pandemie gebeuren en een belangrijke bijdrage leveren bij thema's zoals klimaatbescherming en sociale verantwoordelijkheid, meent AT&S CEO Andreas Gerstenmayer. In februari startte AT&S met de eerste virtuele hercertificeringsaudit in de automobielsector. De eerste audits met klanten zijn al gepland.

Het van oorsprong Oostenrijkse AT&S fabriceert printplaten en IC-substraten voor mobiele apparaten, automobiel, industrie en medische sector. Het bedrijf, dat productievestigingen heeft in Oostenrijk, Indië, China en Zuid-Korea, telt zo’n 10.000 medewerkers. << (Luc De Smet) (foto: AT&S)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners