CO2logic zet strijd tegen wereldwijde plasticvervuiling verder

Bedrijfsnieuws 16/03/2021 12:02:18

Het bedrijf lanceert nieuwe website en breidt dienstverlening uit met als doel het terugdringen van de globale plasticvervuiling en de circulaire economie van plastics stimuleren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Eerste fysicochemische grondwasinstallatie geïnstalleerd in Wallonië

EU-onderzoeksproject Carbon4PUR succesvol afgerond

Solvay, Veolia en Renault recycleren oude batterijen elektrische voertuigen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met de lancering van het ‘Plastic Neutral-label’ en bijhorende diensten zet CO2logic een grote stap in het ondersteunen van meer organisaties naar plasticneutraliteit.

Aan de hand van een 4-stappen methode wil het bedrijf dat doel bereiken. De eerste stap is om de plasticvoetafdruk te berekenen, om deze in de tweede stap te verminderen. De derde stap is om het niet-reduceerbare en resterende plasticverbruik te compenseren door inzameling van plasticafval en recyclage-initiatieven wereldwijd te ondersteunen. De laatste stap is om eerlijk en transparant te communiceren over de impact.

Op hun nieuwe website www.plastic-neutral-label.org (nog in opbouw) kunnen organisaties informatie vinden over het label en het certificeringsproces, de plasticprojecten en de problematiek rond plastic. Via de website kunnen ze ook rechtstreeks contact opnemen met het Plastic Neutral team om aan de slag te gaan met hun plasticvoetafdruk en reductieplan.

CO2logic (klimaat- en milieuadviesbureau) stelt het concept van plasticneutraliteit voor om de groeiende trend van plasticafval te keren. Hierbij zet het haar expertise op het gebied van milieubeoordeling in voor plastic footprinting en begeleidt het haar klanten bij reductie- en compensatiestrategieën.

Het nieuwe ‘Plastic Neutral’-label is een garantie voor engagement en transparantie, om pogingen tot greenwashing tegen te gaan. De berekeningsmethodologie is in overeenstemming met de nieuwe standaard die in februari 2021 is uitgebracht door het onafhankelijke internationale certificatiebureau Verra en het 3R Initiative.

Na de berekening van de plasticvoetafdruk van de klant volgt de verificatie door het internationaal erkende bureau Vinçotte, waardoor CO2logic wetenschappelijke nauwkeurigheid en onafhankelijkheid kan garanderen.

Door al deze initiatieven wil het klimaat- en milieuadviesbureau de circulaire economie van plastic stevig laten groeien. << (Guy Leysen) (foto: CO2logic)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners