Conferentie-programma van digitale Hannover Messe gekend

Economie 18/03/2021 13:32:01

De vijfdaagse Hannover Messe gaat van start op 12 april en biedt alle bezoekers een uitgebreid overzicht van actuele trends op het gebied van industrie, energie en logistiek.

Lees hieronder verder   
Verwant

Emerson is Premium Partner op Achema Pulse

Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Vakbeurs Advanced Engineering een jaar uitgesteld

Sensor + Test digitaal 2021 staat in de startblokken

Bosch Rexroth wint de Hermes Award 2021

Hannover Messe Digital Edition - preview

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste dag staat in het teken van politieke gesprekken met onder andere Angela Merkel, Stephan Weil en Belit Onay. De Duitse minister van Economie Peter Altmaier en de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek Anja Karliczek zullen daarnaast samen met de voorzitter van het Fraunhofer Gesellschaft, professor Reimund Neugebauer, ook de Hermes Award uitreiken.

Van dinsdag tot en met donderdag ligt de focus op de kernthema's van Hannover Messe: van industriële transformatie, machine learning, genetwerkte toeleveringsketens en lichtgewicht constructie tot cloudoplossingen, milieubescherming, hernieuwbare energie en de siliciumeconomie.

De terugkerende rode draad: digitalisering en kunstmatige intelligentie leiden de wereld naar een platformeconomie. Als gevolg hiervan maken datagedreven technologieën zoals IoT en blockchain nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk die goederen, informatie en financiële transacties wereldwijd met elkaar verbinden.

Sprekers zijn onder meer professor Michael ten Hompel van het Fraunhofer Institute for Materials Handling; Professor Toby Walsh van de Universiteit van New South Wales; Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky; Christoph Bornschein, directeur van het digitale bureau TLGG; Professor Sepp Hochreiter, hoofd van het Institute for Machine Learning; en professor Jürgen Schmidhuber van nnaisense.

Deskundigen zoals professor Claudia Kemfert van het Duitse instituut voor economisch onderzoek en Frank Possel-Dölken van Phoenix Contact zullen de verdere ontwikkelingen in de energiesector bespreken.

Op vrijdag 16 april organiseert Deutsche Messe het WomenPower career congress onder het motto RESET.RETHINK.RESTART. Het programma behandelt sociaal-politieke kwesties zoals AI, gelijke kansen en duurzaamheid, maar ook loopbaanonderwerpen zoals "Succesvol scoren op vergaderingen - ook virtueel", "Succesvol netwerken in STEM" en "Salarisonderhandelingen - strategieën voor vrouwen". << (Guy Leysen) (foto: Hannover Messe)

www.hannovermesse.de

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners