Port of Antwerp beheert als eerste zeehaven eigen luchtruim

Economie 18/03/2021 15:44:03

Onder de nieuwe Europese wetgeving hebben havens nu de bevoegdheid om drones in hun luchtruim te coördineren en te beheren. Port of Antwerp werkt hiervoor samen met Unifly als UTM partner.

Lees hieronder verder   
Verwant

ECS zet in op verdere Europese schaalvergroting

Logistics Sustainability Index (LSI) officieel gelanceerd

Zelfbediening in logistiek onderzocht

Genomineerden Foreign Investment of the Year Trophy 2021 bekend

Port of Antwerp beheert als eerste zeehaven eigen luchtruim

Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Port of Antwerp is de eerste zeehaven die onbemand luchtverkeersbeheer initieert in een drukke en complexe havenomgeving en wordt de eerste niet-luchtvaartautoriteit, die een volwaardige geozonebeheerder wordt.

Als geozonebeheerder is de haven verantwoordelijk voor het beheer van grondrisico’s van bovengrondse activiteiten, met betrekking tot operationele en werkende drones, algemene veiligheid en naadloze integratie van vereiste processen. Deze zijn allemaal bedoeld om de productiviteit en efficiëntie van havenactiviteiten te verhogen.

Drones hebben veel potentiële use-cases die vooral relevant zijn in een complexe omgeving. Met behulp van drones kunnen havens de veiligheid verhogen, naleving afdwingen en de operationele efficiëntie optimaliseren, allemaal met minimale interferentie voor bestaande infrastructuur en processen.

Port of Antwerp heeft dit opgepakt en aangezien het droneverkeer in hun luchtruim blijft toenemen, is er behoefte om hun luchtruim te controleren en vriend van vijand te onderscheiden. Het koos Unifly als technologiepartner om het Unmanned Traffic Management (UTM) -platform van de haven te ontwikkelen.

Port of Antwerp heeft specifieke vereisten geïdentificeerd voor haar rol als geozonebeheerder, waaronder een meervoudige workflow, meerlagige autorisatieprocessen en robuuste real-time bewakings- en detectiemogelijkheden. Deze meerlagige autorisatiestroom is ook een primeur in de branche.

Zodra het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) groen licht geeft, zorgt het platform voor een tijdige en naadloze verwerking van vluchtvergunningen door havenautoriteiten, terminalmeesters en ook door zakelijke drone-operators en andere havengebruikers. << (Guy Leysen) (foto: Port of Antwerp)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Overmacht en corona - column

Ondernemers worden tijdens de pandemie steeds meer geconfronteerd met leveranciers die ‘overmacht’ inroepen. Hierdoor zouden contracten dan toch niet moeten uitgevoerd worden, of toch wel?

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners