Studiebureau Jouret toont belang van netwerken aan

orinews 19/03/2021 15:11:25

Samen met OLM, Hbaat, Ouest en Dédale heeft ORI lid Studiebureau JOURET uit Sint-Niklaas eind 2020 vernomen dat ze laureaat zijn van de wedstrijd voor het studieproject ‘Max aan de Zenne’.

Lees hieronder verder   
Verwant

Intracto Group gaat internationale tour op met overname Orangedotcom

Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

Digitalisering ontsluit enorme meerwaarde

Studiebureau Jouret toont belang van netwerken aan

DCI overgenomen door Pauwels Consulting

Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De opdracht bestond uit de multidisciplinaire studie voor de stad Brussel, Brussel Leefmilieu en Brussel Mobiliteit voor de herinrichting van het Maximiliaanpark, de openlegging van de Zenne, de herinrichting van de Bolivarlaan, de herinrichting van het Redersplein en de verplaatsing van de boerderij.

Een internationaal gezelschap zal hier nu dus mee aan de slag gaan: OLM uit Parijs voor landschap, Studiebureau Jouret uit Sint-Niklaas voor wegen, water en mobiliteit, Dédale voor participatie, Hbaat uit Lille en Ouest uit Brussel voor architectuur.

Studiebureau Jouret heeft binnen de groepering zijn bestaande netwerk toegevoegd in onderaanneming voor het bestuderen van een aantal specifieke deeltaken: Vectris voor mobiliteit, AGT voor grondwaterstudies, IMDC voor modellering Zenne, Eveka voor veiligheid, en Up&Cie voor vergunningen.

Ook Zeugma voor technieken, RYA voor energie en Util voor stabiliteit maken deel uit van de multidisciplinair samengestelde groep. Studiebureau Jouret is ervan overtuigd dat samenwerking met externe bureaus, die elk een doorgedreven specialisatie hebben, betere resultaten geeft.

“De huidige coronacrisis heeft aangetoond dat hybride werken kan, zelfs binnen één adviesbureau. Wat kan op individuele basis, kan best ook doorgetrokken worden in een netwerkomgeving van verscheidene bureaus met verschillende doorgedreven disciplines. Netwerken wordt het nieuwe normaal”, stelt Henri Jouret, zaakvoerder van Studiebureau Jouret. << (foto: OLM)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Overmacht en corona - column

Ondernemers worden tijdens de pandemie steeds meer geconfronteerd met leveranciers die ‘overmacht’ inroepen. Hierdoor zouden contracten dan toch niet moeten uitgevoerd worden, of toch wel?

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners