Flexibele vulniveausensor met analoog signaal

Technisch nieuws 23/03/2021 13:16:17

Met de op reed gebaseerde, analoge 298A niveaumeter brengt elobau een robuuste en flexibele niveaumeter voor industriële machine- en offroad-voertuig­toepas­singen op de markt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Bioreactoren voor ArcelorMittal Steelanol-installatie geïnstalleerd

Sensoren, half zo duur, dubbel zo performant - artikel

Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

(29/4) 30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

(28/4) Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Elobau breidt haar productassortiment voor niveaumeting uit. De nieuwe 298A brandstofniveausensor is speciaal geschikt voor het niveaumeten van brandstoffen, koelvloeistoffen, olie, water en andere chemische media. Ontwerpers en ontwikkelaars halen voordeel uit een compacte, flexibel configureerbare brandstofniveausensor met een analoog uitgangssignaal.

Analoog uitgangssignaal voor eenvoudigere integratie
Het belangrijkste verschil met het beproefde zustermodel, de 298 brandstofniveausensor, ligt in het uitgangssignaal. Terwijl de 298 een weerstandsuitgangssignaal genereert, gebruikt de 298A een analoog uitgangssignaal, hetzij als een stroomsignaal binnen het bereik van 4 tot 20 mA of als een spanningssignaal binnen het bereik van 0,5 tot 4,5 V DC.

Dit vereenvoudigt de integratie in de elektrische installatie van het voertuig aanzienlijk, aangezien extra componenten zoals omvormers kunnen worden weggelaten. Het vereenvoudigde uitgangssignaal maakt een probleemloze aansluiting op andere voertuigsystemen mogelijk, zoals de vulniveau-indicator in de cockpit.

Robuuste technologie met een hoge mate van flexibiliteit
Dankzij de reed-technologie is de brandstofniveausensor bijzonder robuust tegen invloeden van buitenaf, werkt hij in een temperatuurbereik van -40°C tot max. +110°C en beschikt over beschermingsklasse IPX7 DIN EN 60529 binnen containers en buiten containers IPX7 DIN EN 60529 en IP6K9K ISO 20653 waardoor de 298A brandstofniveausensor kan worden gebruikt in een breed scala van tank- en hydraulische toepassingen.

De mechanische aansluiting gebeurt ofwel met een 4 of 5 gats flens daarnaast is de aansluitmogelijkheid met een montagedraad van maat G1,5" of G2" in ontwikkeling voor later dit jaar. De buislengte van 187 tot 1.210 mm maakt het gebruik in de meest uiteenlopende tankafmetingen mogelijk. <<

www.elobau.com >>

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw model voorspelt aanwezigheid koolstofcyclus op exoplaneten

SRON, VU en de RUG hebben een model ontwikkeld dat voor exoplaneten voorspelt of er een koolstofcyclus aanwezig is, mits de massa, grootte van de kern en hoeveelheid CO2 bekend zijn.

Nieuwe methode voor beoordeling vorderingen klimaatakkoord

Wetenschappers uit de EU stellen een nieuwe methode voor waarmee ze de voortgang van de klimaatdoelstelling van het Parijsakkoord kunnen beoordelen.

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Uit het Cyber Readiness Report 2021 van verzekeraar Hiscox blijkt dat maar liefst 42% van Belgische bedrijven getroffen werden door één of meerdere cyberaanvallen.

Nieuwe technologieën voor recycleren van platinagroep-metalen uit afval

Het PLATIRUS-project, met onder meer VITO en KU Leuven, heeft elf technologieën ontwikkeld, waarvan er drie uitblonken door hoge efficiëntie, lage kosten en geringe milieueffecten.

Aalsters ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux robot­assis­tentie

De CorPath GRX, een robotarm ontwikkeld door Siemens Healthineers, stelt specialisten in staat om ingrepen in de bloedvaten preciezer en veiliger uit te voeren.

EP&C webinar: intellectual property for growing businesses

Waarom lukt het de ene startup om in korte tijd door te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf, terwijl een ander daar nooit in slaagt? Dat is één van de vragen waarop u een antwoord krijgt.

Aantal faillissements­uitspraken blijft algemeen laag

De afgelopen maand april noteerde Graydon 488 failliet verklaarde bedrijven (+44,4% tegenover 2020), maar slechts een fractie van wat in een normaal conjunctureel verloop mag verwacht worden

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners