Flexibele vulniveausensor met analoog signaal

Technisch nieuws 23/03/2021 13:16:17

Met de op reed gebaseerde, analoge 298A niveaumeter brengt elobau een robuuste en flexibele niveaumeter voor industriële machine- en offroad-voertuig­toepas­singen op de markt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Lanxess plant productie van elektrolyt voor lithium-ionbatterijen

BASF investeert 25 miljoen euro in nieuw Antwerps Excellence Center

io-key, de sleutel tot de industriële IoT

Flexibele vulniveausensor met analoog signaal

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Elobau breidt haar productassortiment voor niveaumeting uit. De nieuwe 298A brandstofniveausensor is speciaal geschikt voor het niveaumeten van brandstoffen, koelvloeistoffen, olie, water en andere chemische media. Ontwerpers en ontwikkelaars halen voordeel uit een compacte, flexibel configureerbare brandstofniveausensor met een analoog uitgangssignaal.

Analoog uitgangssignaal voor eenvoudigere integratie
Het belangrijkste verschil met het beproefde zustermodel, de 298 brandstofniveausensor, ligt in het uitgangssignaal. Terwijl de 298 een weerstandsuitgangssignaal genereert, gebruikt de 298A een analoog uitgangssignaal, hetzij als een stroomsignaal binnen het bereik van 4 tot 20 mA of als een spanningssignaal binnen het bereik van 0,5 tot 4,5 V DC.

Dit vereenvoudigt de integratie in de elektrische installatie van het voertuig aanzienlijk, aangezien extra componenten zoals omvormers kunnen worden weggelaten. Het vereenvoudigde uitgangssignaal maakt een probleemloze aansluiting op andere voertuigsystemen mogelijk, zoals de vulniveau-indicator in de cockpit.

Robuuste technologie met een hoge mate van flexibiliteit
Dankzij de reed-technologie is de brandstofniveausensor bijzonder robuust tegen invloeden van buitenaf, werkt hij in een temperatuurbereik van -40°C tot max. +110°C en beschikt over beschermingsklasse IPX7 DIN EN 60529 binnen containers en buiten containers IPX7 DIN EN 60529 en IP6K9K ISO 20653 waardoor de 298A brandstofniveausensor kan worden gebruikt in een breed scala van tank- en hydraulische toepassingen.

De mechanische aansluiting gebeurt ofwel met een 4 of 5 gats flens daarnaast is de aansluitmogelijkheid met een montagedraad van maat G1,5" of G2" in ontwikkeling voor later dit jaar. De buislengte van 187 tot 1.210 mm maakt het gebruik in de meest uiteenlopende tankafmetingen mogelijk. <<

www.elobau.com >>

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Overmacht en corona - column

Ondernemers worden tijdens de pandemie steeds meer geconfronteerd met leveranciers die ‘overmacht’ inroepen. Hierdoor zouden contracten dan toch niet moeten uitgevoerd worden, of toch wel?

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners