Succesvolle online editie We Are Chemistry

Economie 25/03/2021 11:44:00

23 toonaangevende sectorbedrijven namen deel en presenteerden zichzelf digitaal tijdens het jobevent We Are Chemistry, een initiatief van POM Antwerpen en essenscia vlaanderen.

Lees hieronder verder   
Verwant

5.000 jongeren leren programmeren en coderen - artikel

Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

Ook in maart nog faillissementsdaling genoteerd

Succesvolle online editie We Are Chemistry

Joerg Theis gaat divisie Machine Automation (B&R) leiden

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Analyse van het machinepark

online seminarie: datagestuurde optimalisering van bediening en onderhoud

donderdag 29 april 2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(15/4) Prototype voor fysiek internet in haven Antwerpen en Zeebrugge

(14/4) Eerste twee nieuwe KM3NeT-detectorlijnen geïnstalleerd

(13/4) Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

(12/4) BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - We Are Chemistry geldt al jaren als hét jobevent voor bedrijven uit de chemie, kunststoffen en life sciences. De 9de editie pakte noodgedwongen uit met een digitale primeur waardoor We Are Chemistry voor het eerst volledig online plaatsvond.

Bijna 500 nieuwsgierige studenten en werkzoekenden maakten op 24 maart digitaal kennis met 23 bedrijven uit de sector, zowel Belgische bedrijven en kmo’s als internationale ondernemingen die stevig in België verankerd zijn.

Ook in economisch moeilijke tijden blijven chemie- en farmabedrijven op zoek naar talent uit alle studierichtingen. Dat gaat van techniektoppers tot digitale kraks, van ingenieurs tot labo-onderzoekers, van logistieke experten tot kunststofverwerkers.

Dat blijkt ook uit de resultaten van de meest recente jobbarometer die de tewerkstellingstrends in de sector in kaart brengt. Met bijna 1.000 openstaande vacatures blijft technisch en wetenschappelijk STEM-talent erg gegeerd, zowel voor productiefuncties als in onderzoek en ontwikkeling.

Kris Bosch, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt essenscia vlaanderen: “Met meer dan 63.000 jobs groeit de tewerkstelling in de chemie- en farmasector in Vlaanderen al zes jaar op rij. In die periode zijn er bijna 4.000 jobs bijgekomen."

"Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven divers talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek. Voor veel van die vacatures is geen specifieke werkervaring vereist wat goed nieuws is voor laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden. Meer dan ooit is de chemie en life sciences een sector die werkzekerheid en toekomstkansen biedt.”

Tijdens We Are Chemistry konden werkzoekenden kennismaken met bedrijven via speedpresentaties, een netwerkingroulette voor snelle matching, een joblounge met live chat en virtuele beursstanden om deelnemende ondernemingen beter te leren kennen. << (Lydia Heida) (foto: We Are Chemistry)

Deelnemende bedrijven:
3M, Apeiron, Agfa-Gevaert, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Data leiden naar DNA verspaningsproces - artikel

Eind vorig jaar organiseerde Sirris een masterclass rond het potentieel van datagebruik in de verspaning in het kader van Machining 4.0. Tom Jacobs van Sirris legt uit.

Logflow neemt intrek op O-Forty-site

Het bedrijf heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard.

Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

D-CRBN, gegroeid uit de onderzoeksgroep PLASMANT van de UAntwerpen, splitst schadelijke CO2-moleculen op, om er onder meer biobrandstoffen en polymeren mee te maken.

Bosch Rexroth wint de Hermes Award 2021

De Hermes Award werd gisteren uitgereikt tijdens de Hannover Messe Digital Edition. Bosch Rexroth won met hun elektrische actuator die proceskleppen onder water kan aansturen.

On-demand 3D-printen nog niet vanzelfsprekend - artikel

Toen begin vorig jaar door de coronapandemie aanvoerlijnen vanuit het Verre Oosten stilvielen, kwam additive manufacturing in veel directiekamers op de agenda. Is 3D-printen een oplossing?

Promovendus ontwikkelt slimme ramen voor glastuinbouw

Omdat de hoeveelheid invallend licht zelfs in hightech kassen nog steeds erg lastig blijkt te regelen, ontwikkelde Gilles Timmermans ‘slimme ramen’ met een fluorescerende kleurstof.

BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

BYD gaat al zijn volledig elektrische personenauto’s leveren met de ultraveilige bladbatterijen van het merk dat de spijkerpenetratietest als teststandaard aangenomen.

Intracto Group gaat internationale tour op met overname Orangedotcom

Intracto Group versterkt zich met het Amsterdamse digital marketing agency Orangedotcom, waar een team van 30 digitale experts zich richt op het realiseren van digitale groei van klanten.

Typhoon heeft eigen 'DOME' in gebruik genomen

Dit nieuwe gebouw is een hoge opslaglocatie ingericht met rolbruggen en voldoende plaatsen voor stockage en laden en lossen. Het gebouw, op een oppervlakte van 1.200 m², is 14.5 meter hoog. Het dak is uitgevoerd in doorzichtige folie waardoor er overdag geen extra verlichting nodig is. Er kunnen ook elektrische wagens opgeladen worden. >>

Partners