Less2care bewaakt hygiëne met RFID-technologie

Technisch nieuws 29/03/2021 15:27:51

Voor de bediening van hun toestel dat afval van zorginstellingen verwerkt, zocht Less2care een oplossing die het gebruik van hun milieuvriendelijke, lek- en geurvrije zakken garandeert.

Lees hieronder verder   
Verwant

Kanker bestrijden met gepersonaliseerde vaccins

Less2care bewaakt hygiëne met RFID-technologie

Openbaar onderzoek nieuwe stap in bouw RECUMO-installatie

GSK investeert tot 330 miljoen euro in Waverse vestiging

Detectie van genetisch materiaal met blote oog zichtbaar

Ontwikkeling universele standaard voor ’Orgaan-op-een-chip’

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De oplossing van Less2care (die in Nederlandse, Duitse en Scandinavische rusthuizen ingezet wordt) valt uiteen in het gebruik van twee toestellen: de VacuSafe en de VacuSan.

De VacuSafe is een toestel waarmee het afval kamer per kamer verzameld wordt in speciaal daarvoor ontwikkelde zakken. Nadien worden de volle zakken tegen het vacumeerapparaat - de VacuSan - gehouden, die ze vacuüm zuigt om ze nadien op een hygiënische manier en zonder besmettingsgevaar te kunnen transporteren.

Less2care produceert jaarlijks enkele miljoenen van deze milieuvriendelijke, niet-gasdoorlatende zakken. Het is hun streefdoel dat enkel kwalitatieve zakken zonder microperforaties gebruikt worden op de VacuSan, dit om de goede werking van hun product te garanderen. Aucxis biedt hierin een oplossing door de VacuSans en de zakken respectievelijk uit te rusten met een RFID NFC-reader en RFID-tags.

Na een succesvolle proof of concept engageerde Aucxis zich om een single board NFC-reader te ontwikkelen. Dankzij NFC (Near Field Communication) kunnen er binnen een straal van 10 centimeter kleine hoeveelheden informatie uitgewisseld worden. Als er toch een ander type zak aan de VacuSan bevestigd wordt, zal de NFC-reader deze niet detecteren en wordt de zak bijgevolg niet vacuüm gezogen. Op deze manier garandeert Less2care dat het door hen verzamelde medisch afval op de correcte manier zonder lekkages of geurhinder verwerkt wordt.

Directeur Jop van Haaren toont zich heel tevreden over onze aanpak en het resultaat. “Aucxis is voor Less2care de best denkbare partner. Het project werd van begin tot einde volledig transparant en professioneel doorlopen. Hierdoor beschikken we nu over zeer betrouwbare technologie met een korte ROI.”

“Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is meer dan goed,” vervolgt hij. “De knowhow binnen Aucxis heeft ons veel onnodige ontwikkelingen bespaard. Tot slot maken de korte lijnen dat het traject snel afgerond kan worden, waardoor onze klanten kunnen profiteren van onze interne kwaliteitsborging.”


De oplevering van de nieuwe reader is voorzien voor dit voorjaar; vanaf dan zal Aucxis een 100- tot 1.000-tal NFC-readers per jaar wegzetten bij Less2care. <<

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners