Elia incubator stimuleert digitale innovatie

Bedrijfsnieuws 6/04/2021 8:34:16

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Lees hieronder verder   
Verwant

BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

Elia Group lanceert verbeterd Inside Information Platform

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

Ontwikkeling vliegtuigbrandstoffen uit biomassa

Kostenverlaging mogelijk voor geothermische stadsverwarming

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De snelle opkomst van nieuwe digitale technologieën zorgt voor tal van innovatieve mogelijkheden om de toenemende complexiteit van de energiesector het hoofd te bieden.

Daarom werkt Elia Group aan twee belangrijke uitdagingen: de digitale transformatie die voor meer kwaliteit en efficiëntie moet zorgen in kernactiviteiten en interne processen, en de ontwikkeling van nieuwe, data gestuurde bedrijfsmodellen om ervoor te zorgen dat Elia groeit en relevant blijft.

The Nest, een eigen interne incubator, stelt Elia in staat om beide doelstellingen tegelijk aan te pakken. Alle ideeën die door het kernteam van The Nest worden uitgewerkt moeten bedrijfswaarde bieden, met de nadruk op procesoptimalisatie, het verbeteren van bestaande oplossingen en het oplossen van problemen in de waardeketen.

Ideeën worden geselecteerd op basis van zes belangrijke criteria, in lijn met de strategie van Elia. Gedurende drie maanden werken medewerkers met de steun van interne experts en coaches drie dagen per week aan hun project.

Aanvullende diensten die The Nest aanbiedt aan medewerkers in de rest van de organisatie variëren van ondersteuning bij innovatieontwerp - wat het organiseren van vooronderzoek, gebruikersonderzoek en design sprint voor onze business unit inhoudt - tot het aanbieden van open innovatiediensten, zoals start-up scouting en co-creatie met externe partners rond specifieke actiegebieden.

Sinds de lancering in september vorig jaar heeft The Nest al veel succes gekend: elf ideeën hebben tot nu toe het incubatieproces doorlopen onder leiding van teams die zich onder meer toeleggen op financiële controle, systeembeheer en asset management.

Een van de huidige projecten, Advanced Analytics for Typology Optimisation, combineert artificiële intelligentie met gebruikersgerichte ontwikkeling om systeemingenieurs te ondersteunen bij topologieoptimalisatie. Dit moet ingenieurs helpen om op een snellere manier betere beslissingen te nemen. << (Lydia Heida) (foto: Elia)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners