Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Technisch nieuws 6/04/2021 10:06:22

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Uitbouw internationale provider van total connectivity oplossingen

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

Halfgeleider qubits schalen in twee dimensies

Zelfhelende TNO-software ingezet voor cyberbeveiliging

Europees miljoenenproject ‘inspireert’ vooruitgang in fotonica

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Daarom gingen ze op zoek naar een automatisch traceringsysteem dat de kartonnen punnets en trays met aardbeien linkt aan de pallet waarop ze zich bevinden. Ze kozen voor een oplossing waarbij de trays geïdentificeerd worden door middel van visietechnologie. De verdere opvolging en identificatie van de trays gebeurt door middel van passieve RFID-technologie.

De kartonnen punnets en trays worden voorzien van een unieke QR-code. Deze worden verzameld op een pallet die voorzien is van een RFID-label (pallet-ID) dat alle punnets en trays op deze pallet groepeert. Dit palletlabel wordt vervolgens samen met de QR-codes van de trays gescand in één van de twee scanpoorten van onze partner VistaLink. Hierdoor ontstaat er een koppeling tussen het palletlabel en de bijbehorende trays en punnets. Om de palletlabels automatisch te detecteren bij uitgifte van de trays naar de Hoogstraten-telers wordt gebruik gemaakt van de Aucxis ATLAS Forklift Track & Trace oplossing waardoor alles perfect gelokaliseerd en geïdentificeerd wordt.

Jaarlijks worden er op deze manier 7 miljoen trays foutloos getraceerd. Dankzij de automatisering van de logistieke flow ligt de verwerkingssnelheid een pak hoger, ervaren verladers en telers minder druk en kan Coöperatie Hoogstraten meer informatie verstrekken over de herkomst van de aardbeien.

Directeur Hans Vanderhallen: “Dankzij het koppelen van de QR-codes aan een RFID-tag ontstaat er een unieke link tussen de consument en de producent die de punnets met Hoogstraten® aardbeien gevuld heeft.”

Dit project is de eerste grote stap in het optimaliseren van ons traceringsproces,” voegt Operations Manager Jeroen Swolfs daar nog aan toe. “De QR-codes op de trays zullen in de toekomst ook gebruikt worden om de volle aardbeidozen te scannen. Zo hebben we gerichte informatie over welke aardbeien wanneer zijn geoogst en waar ze naartoe zijn gegaan."

Bekijk de casevideo:of lees de casestudy voor meer details over dit unieke project. <<

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners