ECS zet in op verdere Europese schaalvergroting

Bedrijfsnieuws 7/04/2021 11:49:47

Het bedrijf profileert zich als handelspoort tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk en ziet mogelijkheden tot Europese schaalvergroting. De kaap van 10.000 eigen containers is al genomen.

Lees hieronder verder   
Verwant

ECS zet in op verdere Europese schaalvergroting

Logistics Sustainability Index (LSI) officieel gelanceerd

Zelfbediening in logistiek onderzocht

Genomineerden Foreign Investment of the Year Trophy 2021 bekend

Port of Antwerp beheert als eerste zeehaven eigen luchtruim

Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door de overname van het eveneens in Zeebrugge gevestigde 2XL kwam het zwaartepunt van ECS meer in de Noordzeehaven te liggen, naast de tweede hoofdzetel Venlo als logistieke schakel in Nederland.

Daardoor werden de relaties met het Verenigd Koninkrijk belangrijker. “Door de Brexit zijn we noodgedwongen een specialist geworden op vlak van handel met het Verenigd Koninkrijk”, aldus Pieter Balcaen, die samen met Kelly De Dijcker co-CEO is van ECS.

Balcaen vervolgt: “Nu de overname van 2XL afgerond is en we alle afdelingen geïntegreerd en eengemaakt hebben, staan we nog sterker als handelspoort tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie met twee producten: supply chain optimalisatie en intermodale volle ladingen.”

“We kunnen nu efficiënter ladingen verschepen, consolideren en totaaloplossingen bieden, bijvoorbeeld aan de Britse retailmarkt en de Europese grootverladers", stelt Balcaen. "Dat gaat van aangepaste leveringen voor supermarkten tot goederen in massa aanleveren via ons eigen treintransport of individuele intermodale volle ladingen."

"Zowel ECS Supply Chain als ECS intermodal door-to-door transport zijn verder uitgebouwd. We zetten in op stockage, innovatieve transportmodi en cross-docking diensten.”

Met de overname achter de rug blikt ECS vooruit naar een schaalvergroting in de rest van Europa. Daarbij biedt de fusie tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen mogelijkheden voor het bedrijf.

“We zien sinds de bekendmaking van de fusie meer gigantische schepen aanmeren bij ons om goederen te lossen. Tot Antwerpen varen kost tijd, en die besparen ze door in Zeebrugge te lossen. Wij kijken er naar uit deze ladingen continentaal te leveren om voor verdere optimaliseringen.”

Momenteel telt de fleet 10.000 containers, waarvan 2.000 gekoelde containers, de zogenaamde reefers, voor de TCL-markt (temperature controlled logistics).

Balcaen: “Wij willen zoveel mogelijk lege containers van de baan halen en transport van de weg naar het spoor verschuiven: ondertussen zo’n 70 miljoen kilometer per jaar ofwel ruim de helft van ons totaal aantal kilometer. Het spoor gebruiken is onze manier om CO2 sterk te reduceren – tot 80% minder.” << (Lydia Heida) (foto: ECS)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners