Elia Group lanceert verbeterd Inside Information Platform

Bedrijfsnieuws 8/04/2021 9:14:06

Het verbeterde platform verschaft datavisualisatie over de onbeschikbaarheid van elek­triciteits­voor­zieningen van haar trans­missie­net­beheer­ders Elia in België en 50Hertz in Duitsland.

Lees hieronder verder   
Verwant

Elia Group lanceert verbeterd Inside Information Platform

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

Ontwikkeling vliegtuigbrandstoffen uit biomassa

Kostenverlaging mogelijk voor geothermische stadsverwarming

Colruyt Group en AB Inbev gaan markt voor waterstoftrucks ontwikkelen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Elia biedt haar nieuwe visualisatie­platform gratis aan bij andere Belgische marktdeelnemers om de correcte openbaarmaking van hun voorkennis te verzekeren. Zo versterkt het bedrijf haar engagement voor digitalisering, consumentengerichtheid en transparantie in het belang van de samenleving.

Op grond van REMIT-verordening van de EU nr. 1227/2011, moeten marktdeelnemers vanaf 1 januari 2021 hun voorkennis via een Inside Information Platform (IPP) melden aan ACER, het Agentschap van de Europese Unie voor de samenwerking tussen energieregulators.

Na een evaluatie in september 2020 heeft Elia Group de titel van IIP ontvangen en in januari werd een webfeed gelanceerd in het kader van de nieuwe rapporteringsvereisten.

Deze webfeed verschafte actuele informatie over de onderbrekingen in het transmissienet van haar Belgische filiaal Elia en garandeerde zo de continuïteit in de transparante informatieverstrekking. Het IIP werd ook vrij ter beschikking gesteld aan andere marktdeelnemers in België.

Begin deze maand lanceerde Elia Group een verbeterd IIP, dat bestaat uit een dashboard op de website dat urgent market messages (UMM) of dringende marktberichten communiceert aan de hand van datavisualisatie.

50Hertz, het Duitse filiaal van Elia Group, gebruikt het sindsdien voor de publicatie van haar voorkennis, net als een aantal andere Belgische marktspelers die al voor het platform hadden gekozen.

Het IIP verschaft aldus duidelijke informatie over geplande en ongeplande onbeschikbaarheden in verband met de productie, het transport en het verbruik van elektriciteit in de gebieden van elk energiebedrijf dat urgente marktberichten via het platform publiceert.

Het visualisatieplatform wordt op 1 juli verder verbeterd, wanneer andere marktinformatie via het platform beschikbaar zal worden gesteld. Dit zal de laatste stap zijn in de effectieve openbaarmaking van voorwetenschap. << (Lydia Heida) (foto: Elia)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

Ook in maart nog faillissementsdaling genoteerd

Vorig maand werd over 648 ondernemingen het faillissement uitgesproken: in vergelijking met de maand maart verleden jaar een daling met -34,0%. Voor het eerste kwartaal een daling met 44,3%.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners