Nieuwe joystickgreep met indrukwekkende functionaliteiten in kleine ruimtes

Technisch nieuws 8/04/2021 11:14:52

elobau heeft met de 321G een multifunctionele joystickgreep geïntroduceerd, waarmee bestuurders van machines hun werk efficiënter en comfortabeler kunnen uitvoeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe joystickgreep met indrukwekkende functionaliteiten in kleine ruimtes

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

SCD40/41: nieuwe serie CO2 sensoren

Low-cost variant van communicatiemodule

James Dyson zoekt opnieuw innovatieve uitvindingen

Kübler Encoders met IO-Link interface

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De joystickgreep is onder meer geschikt voor de nauwkeurige en veilige bediening van voorlader- en hydraulische functies. Hij biedt fabrikanten van bijv. landbouw-, bouw- en speciaal machines een flexibele en compacte oplossing voor de beproefde J2-joystickbasis.

De 321G kan worden uitgerust met maximaal zes drukknoppen of, maximaal vier drukknoppen en een duimwiel. Met de joystickgreep kan de gebruiker dus meer functies bedienen dan normaliter mogelijk is. De ergonomische indeling van de componenten zorgt ervoor dat de bestuurder de functies gemakkelijk kan bereiken zonder enige moeite.

Alle geïntegreerde bedieningselementen in de handgreep kunnen vrij worden geconfigureerd en bieden de machinefabrikant dus een hoge mate van flexibiliteit. Voor ongebruikte functies zijn er blindplaatjes beschikbaar. Naast de nachtverlichting kan elobau de 321G optioneel worden uitgerust met functieverlichting voor afzonderlijke bedieningselementen. Wat de communicatie betreft, worden de uitgangssignalen analoog of via het CAN-bus-protocol (J1939/CANopen) doorgegeven.

Met afmetingen van 43 x 90 x 55 mm biedt de joystickgreep een hoog niveau van functionaliteit in een uiterst compact. Dankzij zijn responsieve werking is hij bijzonder geschikt voor toepassingen zoals de bediening van voorladers, waar vaak een nauwkeurige regeling vereist is.

Voor de zweefstand van de hydrauliek heeft de joystick zowel in de voorste als in de rechter eindstand arreteerpunten om de 321G in de betreffende stand vast te zetten. Andere settings zijn mogelijk en te selecteren in de online configurator. De greep van de joystick voldoet aan EU 167/2013 (moederverordening) en heeft beschermingsklasse IP5K4.

De compacte joystick J2 van elobau wordt al lang met succes gebruikt. Hij wordt van onderaf op de armleuning gemonteerd, is uiterst betrouwbaar o.a. door haar lange levensduur. << (foto: Elobau)

Klik hier voor meer informatie >>


<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

Deze kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE krijgt een plaats in het ISS. Op de kubus rondom het toestel prijkt een kunstwerk van UHasselt-studente Daphne Box.

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners