Logflow neemt intrek op O-Forty-site

Bedrijfsnieuws 13/04/2021 11:29:08

Het bedrijf heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard.

Lees hieronder verder   
Verwant

25 miljoen euro EU-subsidie voor vergroening Europese havens

Group Machiels verwerft meerderheidsparticipatie in Global Langerlo

AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

Serieuze tijdswinst bij laden en lossen

Kuehne+Nagel en Atlas Copco winnen Foreign Investment Trophy 2021 awards

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Om verdere expansie mogelijk te maken, verruilde Logflow zijn uitvalsbasis in Loppem voor het prestigieuze en bijna-energieneutrale O-Forty-project in Oostkamp.

O-Forty strekt zich uit over 25.000 m² en straalt met acht kantoorgebouwen, een meeting center, bufferzones, bomen en veel groen een echte campussfeer uit, in combinatie met slimme en duurzame technieken.

Het duurzame gebouw is uitgetekend door het Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Opvallend is dat Logflow inzet op extra kantoorruimte, terwijl veel andere bedrijven hun capaciteit in coronatijden terugschroeven.

CEO Eric Vandenbussche: “Ik geloof in flexibele werkvormen. Dat komt ook in onze kantoorinrichting tot uiting, met vaste werkplekken en flexbureaus. We hebben de vierde verdieping uitgerust met een grote ontspanningsruimte, waar onze collega’s in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen gaan.”

De nulverdieping van de Logflow Tower moet uitgroeien tot een belevingscentrum rond innovatieve technologieën op vlak van automatisering, logistiek en productie.

“Het doel is dat zo een baken van inspiratie en kennisdeling ontstaat. Onze ingenieurs werken daarbij samen met andere partners en universiteiten, zonder onze onafhankelijkheid te verloochenen. Wie de Logflow Tower bezoekt, krijgt straks een blik op de evoluties binnen de vierde industriële revolutie in logistiek en supply chain”, aldus Vandenbussche.

Vandenbussche richtte Logflow in 2000 op. Na de indiensttreding van de eerste werknemer in 2011 groeide het ingenieursteam uit tot een vijftigtal medewerkers. Het consultancybedrijf begeleidt projecten op vlak van supply chain, van ontwerp tot implementatie.

Als kenniscentrum is Logflow een motor geworden voor de Vlaamse industrie. Het beschikt daartoe over de nodige experts, ervaring en knowhow op het gebied van IT, automatisatie, logistiek en productie.

“Veel bedrijven worstelen met logistieke problemen en dienen snel te kunnen reageren op veranderende markteisen. De impact van e-commerce en COVID 19 illustreren dat treffend. De geplande personeelsuitbreiding opent samen met de uitstraling van de Logflow Tower de poort naar verdere internationalisering”, aldus Vandenbussche. << (Lydia Heida) (foto: O-Forty)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners