GEOxyz kiest voor Ostend Science Park als thuishaven

Bedrijfsnieuws 22/04/2021 12:25:23

Het blauwe wetenschapspark in Oostende verwelkomt hiermee het tweede bedrijf op hun site. GEOxyz is gespecialiseerd in geofysische en geotechnische meetdiensten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Winnaars Vlajo Awards 2021 zijn gekend

imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

Kandidaten gezocht voor Factory of the Future in 2022

GEOxyz kiest voor Ostend Science Park als thuishaven

1.500 jobs extra en recordinvesteringen in chemie- en farmasector

Cleantech-incubator GreenVille volledig in handen van LRM

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ostend Science Park, een initiatief van de UGent, POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, trok nog voor de start van de inrichtingswerken een eerste bedrijf aan: e-BO Enterprises. Intussen is er ook een overeenkomst met een tweede bedrijf: GEOxyz.

GEOxyz bezit een vloot met kleine en grotere schepen. Het bedrijf brengt het reliëf, de gelaagdheid en de draagkracht van de zeebodem in kaart. Met gesofistikeerde sonar- en GPS-technologie én op afstand bestuurde onderwaterrobots worden onderwaterdata verzameld, cruciaal voor de bouw van windparken op zee, de aanleg van onderzeese kabels en pijpleidingen, en de monitoring van scheepvaartroutes.

Patrick Reyntjens, CEO GEOxyz: "Als Vlaams bedrijf, met een strategische roadmap voor innovatie en productontwikkeling binnen de blauwe economie, willen we onze marktpositie verstevigen door een nauwe samenwerking met UGent en andere kenniscentra op het Ostend Science Park."

"Wij geloven dat deze samenwerking, met als pijlers onder meer offshore wind, offshore aquacultuur, automatisering van vaartuigen, een economische hefboom genereert voor een duurzame groei en een verdere tewerkstelling binnen GEOxyz."

"Alle nieuwe GEOxyz-technologieën en innovatieprojecten worden op termijn ondergebracht binnen het GEOxyz-kenniscentrum op het Ostend Science Park. Ondertussen zijn enkele innovatieprojecten opgestart, waarvan de eerste resultaten volgend jaar verwacht worden."

In Oostende vinden bedrijven actief in de blauwe economie dankzij de wisselwerking met de onderzoekers van UGent, andere kennisinstellingen, de aanwezigheid van Haven Oostende en de beschikbaarheid van real life testinfrastructuur, een geschikt ecosysteem om hun plannen te ontwikkelen.

Begin dit jaar keurde Stad Oostende de omgevingsvergunning goed voor de ontwikkeling van het 113.700 m² grote wetenschapspark voor bedrijven actief in de blauwe economie.

Onlangs begon de aanleg van wegen, nutsvoorzieningen en groen op het braakliggende terrein en de herinrichting van de omgeving van de incubator Bluebridge. Plan is om de werkzaamheden eind 2021 afgerond te hebben. << (Lydia Heida) (foto: Haven Oostende)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners