Kuehne+Nagel en Atlas Copco winnen Foreign Investment Trophy 2021 awards

Economie 23/04/2021 9:00:03

Beide internationale bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen gingen met een trofee naar huis tijdens de Foreign Investment Trophy als beloning voor hun investeringen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Group Machiels verwerft meerderheidsparticipatie in Global Langerlo

AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

Serieuze tijdswinst bij laden en lossen

Kuehne+Nagel en Atlas Copco winnen Foreign Investment Trophy 2021 awards

Montea ontwikkelt multimodale stadslogistiek in de Brusselse haven

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

(29/4) 30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

(28/4) Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Foreign Investment Trophy-ceremonie vond dit jaar plaats in erg beperkte kring, waar onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon bij was. Geregistreerden konden kon de uitreiking online volgen. Er werden twee awards uitgereikt.

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel (foto links) wint de Foreign Investment of the Year Trophy 2021. Dit bedrijf opende in 2020 een logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, in Machelen. Bovendien begon de Zwitserse logistieke speler in datzelfde jaar met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Goed voor 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren.

Kuehne+Nagel werd tot winnaar uitgeroepen na twee stemrondes door een professionele jury en het grote online publiek. Het Zwitserse bedrijf haalde het van de Franse ECA GROUP en van het Belgisch-Nederlandse Bleckmann en het Britse Gymshark.

De Zweedse industriële groep Atlas Copco (foto rechts) neemt de Lifetime Achievement Trophy 2021 mee naar huis. Dit bedrijf streek voor het eerst neer op Vlaamse bodem in 1955 met de opening van een sales- en servicebedrijf in Brussel dat kort daarna naar Overijse zou verhuizen. Een jaar later volgde de eerste grote overname in de regio, toen de Zweedse groep het Antwerpse Arpic Antwerp overnam.

In de jaren 60 werd hun compressorenproductie overgebracht van Zweden naar Vlaanderen. Tegenwoordig stelt Atlas Copco zo’n 3.400 mensen te werk in Vlaanderen en vloeit bijna 60% van de totale groepsomzet voort uit twee bedrijfstakken waarvan de hoofdzetels zich in Vlaanderen bevinden. << (Guy Leysen) (foto: Flanders Investment & Trade)

Met deze ceremonie onderlijnt Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen,het belang van buitenlandse investeringen voor de Vlaamse veerkracht, (kennis)economie, tewerkstelling en welvaart.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe methode voor beoordeling vorderingen klimaatakkoord

Wetenschappers uit de EU stellen een nieuwe methode voor waarmee ze de voortgang van de klimaatdoelstelling van het Parijsakkoord kunnen beoordelen.

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Uit het Cyber Readiness Report 2021 van verzekeraar Hiscox blijkt dat maar liefst 42% van Belgische bedrijven getroffen werden door één of meerdere cyberaanvallen.

Nieuwe technologieën voor recycleren van platinagroep-metalen uit afval

Het PLATIRUS-project, met onder meer VITO en KU Leuven, heeft elf technologieën ontwikkeld, waarvan er drie uitblonken door hoge efficiëntie, lage kosten en geringe milieueffecten.

Aalsters ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux robot­assis­tentie

De CorPath GRX, een robotarm ontwikkeld door Siemens Healthineers, stelt specialisten in staat om ingrepen in de bloedvaten preciezer en veiliger uit te voeren.

EP&C webinar: intellectual property for growing businesses

Waarom lukt het de ene startup om in korte tijd door te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf, terwijl een ander daar nooit in slaagt? Dat is één van de vragen waarop u een antwoord krijgt.

Aantal faillissements­uitspraken blijft algemeen laag

De afgelopen maand april noteerde Graydon 488 failliet verklaarde bedrijven (+44,4% tegenover 2020), maar slechts een fractie van wat in een normaal conjunctureel verloop mag verwacht worden

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

In het VIL-project Hydrolog wordt aangetoond hoe het overschakelen naar waterstof voor elektrisch zwaar transportmateriaal in de logistieke sector een haalbare kaart wordt.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners