Hogeschool Odisee en Siemens zetten duaal leertraject op

opleiding 26/04/2021 8:28:54

Odisee-studenten kunnen vanaf volgend academiejaar een groot deel van hun vakken bij Siemens volgen. Dit soort duaal leren verkleint de afstand tussen de schoolbanken en de praktijk.

Lees hieronder verder   
Verwant

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup 2021

PTS Boom erkent voor kwaliteitsvolle STEM-opleidingen

Hogeschool Odisee en Siemens zetten duaal leertraject op

essenscia vlaanderen geeft definitieve aftrap van duaal lesgeven

Sirris zet enkele online events in de kijker

Nieuw initiatief moet innovatie in hoger onderwijs stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De opleidingen Energietechnologie en Elektromechanica van de Odisee-hogeschool geven jaarlijks een student de kans om bij Siemens 50 van de 60 studiepunten van het derde opleidingsjaar te volgen.

“Naast de stage en de bachelorproef zullen onze studenten er dus ook diverse vakken volgen die ze anders bij ons aan de hogeschool zouden hebben”, zegt Bram Rotthier, opleidingshoofd Energietechnologie aan de Gentse Technologiecampus van Odisee. “Het gaat over technische vakken als programmatie, netwerken of data handling, die een goede aanvulling zijn op ons studieprogramma.”

Bij Odisee is het enthousiasme groot over deze samenwerking met een belangrijk bedrijf als Siemens. “Duaal leren, waarbij studenten hun vaardigheden op school en op de werkvloer ontwikkelen, zal aan belang toenemen in de nabije toekomst”, duidt Annemie Vermeyen, hoofd van de opleiding Elektromechanica in Aalst.

“We zijn er van overtuigd dat veel van onze studenten hun kans zullen wagen en gaan solliciteren voor die plekken. We starten op kleine schaal – één student van de campus in Gent en één student van de campus in Aalst. Later hopen we dit aantal op te krikken."

"Bij Siemens, dat bekend staat om zijn sterke interne opleidingen, krijgen ze een unieke kans om in een professionele bedrijfsomgeving kennis en vaardigheden op te doen en te werken met de nieuwste technologie. Dit initiatief verkleint de afstand tussen de schoolbanken en de praktijk, en is een absolute meerwaarde voor de opleiding.”

Eddy Nelis, Senior Vice President Siemens Digital Industries: “Het is een van onze missies om bij te dragen aan het ontwikkelen van nieuw ingenieurstalent. Voor Siemens is het cruciaal om studenten te betrekken bij onze technologische innovatieprojecten door hen regelmatig te laten kennismaken met hoogtechnologische oplossingen op het terrein." << (Lydia Heida) (foto: Odisee)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners