Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

Bedrijfsnieuws 28/04/2021 10:20:41

Complementaire organisaties Agoria-FLAG (Flemish Aerospace Group) en WaterstofNet slaan de handen in elkaar om samen te werken rond waterstoftoepassingen in de luchtvaart.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belangrijke Belgische rol bij realisatie van een waterstofeconomie

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HyTrucks consortium wil vrachtwagens op waterstof laten rijden tegen 2025

Port of Antwerp weer iets duurzamer door verleddingsproject

30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

Proclamatie Energy Manager of The Year 2020 eindelijk gepland

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Luc Stultjens, Business Group Leader van Agoria-FLAG, ziet binnen de luchtvaartsector een groeiende interesse voor duurzame alternatieven.

Stultjens: “Waterstof wordt meer en meer genoemd als lage of zero-emissie-aandrijving voor vliegtuigen in de toekomst. Vlaanderen herbergt heel wat bedrijven met knowhow in de sector. Door voorop te lopen in deze duurzame technologie, kunnen we hun positie verstevigen.”

Adwin Martens, directeur van WaterstofNet: “Waterstof, in pure of afgeleide vorm, biedt mogelijk het enige alternatief voor een duurzame luchtvaart op lange termijn. Er dienen zich nog een aantal stevige uitdagingen aan op technologisch vlak, maar de richting is uitgezet.”

Vanuit deze gedeelde vaststelling hebben beide organisaties een samen­werkings­overeen­komst getekend om de handen in elkaar te slaan. De organisaties zullen maximaal kennis uitwisselen op het vlak van waterstof in de luchtvaartsector en samen ideeën en projecten rond toepassing van waterstof in luchtvaart-maakindustrie ontwikkelen.

Tientallen bedrijven met vestiging in Vlaanderen zijn lid van ofwel Agoria-FLAG en/of WaterstofNet en worden op die manier betrokken bij de samenwerking. << (Guy Leysen) (foto: scharfsinn86 - 123RF)

ACHTERGROND
Agoria beschikt, binnen Agoria Vlaanderen, over de business group Flemish Aerospace Group (Agoria-FLAG), die diverse diensten levert aan leden actief in en voor de luchtvaart-maakindustrie.

WaterstofNet is een kennis- en samenwerkingsplatform rond waterstof dat samen met industrie en overheden projecten ontwikkelt en realiseert rond duurzame waterstof voor zero-emissie transport, voor energievoorziening en voor toepassing als feedstock in de industrie. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners