Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup 2021

opleiding 28/04/2021 15:51:47

Hoe leg je complex wetenschappelijk onderzoek uit in mensentaal? SciMingo daagt samen met Radio 1 en Eos Wetenschap doctors uit om hun jarenlange onderzoek in 3 minuten te presenteren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup 2021

PTS Boom erkent voor kwaliteitsvolle STEM-opleidingen

Hogeschool Odisee en Siemens zetten duaal leertraject op

essenscia vlaanderen geeft definitieve aftrap van duaal lesgeven

Sirris zet enkele online events in de kijker

Nieuw initiatief moet innovatie in hoger onderwijs stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ontwikkeling van een zelfhelende robot, het kweken van hoornvliescellen of het opsporen van auteurs van middeleeuwse teksten. Stel je voor dat je jou hier als onderzoeker vier jaar lang in vastbeet. Om aan het eind van de rit de vraag te krijgen om dat doctoraat in 3 minuten samen te vatten. Op een glasheldere en -als het even kan- meeslepende manier. Met camera’s en spots op jou gericht, terwijl een aftelklok genadeloos seconden wegtikt.

Dat is de uitdaging die SciMingo jonge wetenschappers bij de Vlaamse PhD Cup voorschotelt. Onmogelijk? Toch niet, zo bewees Bert Van Den Bogerd (UAntwerpen) die de wedstrijd in 2020 won.Mediatraining
De PhD Cup wil jonge doctors zo aansporen om met hun onderzoek naar buiten te komen. En dat is nodig, meent VRT-wetenschapsjournalist Koen Wauters: “Corona maakt het belang van goede wetenschapscommunicatie meer dan ooit duidelijk. Onze samenleving heeft nood aan wetenschappers uit alle disciplines die hun kennis en inzichten met het publiek delen.”

Wauters is een van de coaches die de deelnemers tijdens een vierdaagse media- en communicatieopleiding zal begeleiden. “Via presentatie-, schrijf-, camera- en interviewtraining leren we hun helder en correct over hun onderzoek te communiceren.”

Wedstrijdverloop
Na die training barst de wedstrijd los. De ontknoping volgt bij de finale op 11 oktober. Daarin strijden acht onderzoekers in de Handelsbeurs in Gent voor de hoofdprijs: een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 5.000 euro, een ticket om een videocollege te geven aan de Universiteit van Vlaanderen en de kans op een boekpublicatie bij Academia Press.

Al wie in de voorbije twee jaar tot doctor promoveerde, kan zich tot eind juni registreren via phdcup.be. << (Arnaud Zonderman) (foto: © Kevin Faingnaert)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners